Fotomuntatge d'una fotografia d'una església i la foto del pare Custodi Ballester emmarcada

ACTUALITAT

Custodio, el capellà de Barcelona que podria anar a presó en avisar de l'islam radical

El sacerdot de Barcelona Custodio Ballester es podria enfrontar a 3 anys de presó, acusat de cometre un delicte d'odi

El 2020, la fiscal de l'Audiència de Màlaga, María Teresa Verdugo, va acusar el capellà de Barcelona, Custodio Ballester, d'un delicte d'odi. El motiu d'aquesta acusació recau sobre un article que va escriure el rector el 2016, advertint del perill que suposa l'islam radical.

Ara com ara, el procés judicial encara no s'ha resolt. Ballester resta a l'espera que se celebri el judici quatre anys després. La fiscalia demana tres anys de presó pel motiu esmentat.

Custodio Ballester es defensa de les acusacions

La plataforma HazteOir.org es va fer ressò de la notícia i va organitzar una recollida de signatures, denunciant la injusta situació del capellà català. A més, van anar a veure'l a la seva parròquia i van gravar una entrevista en què es defensava de l'acusació i donava la seva opinió.

"El pare Custodio és un sacerdot que ha intentat dir, sempre en consciència, allò que li ha semblat just". Així es presenta Custodio Ballester en aquest vídeo en què defensa la seva innocència.

A l'article en qüestió, pel qual l'acusen, L'impossible diàleg amb l'Islam, advertia que "l'islam radical volia destruir la civilització cristiana i arrasar amb tot Occident". A més, va afegir que no tots els islamistes radicals són capaços d'atemptar contra els que consideren infidels, però molts admiren els que ho fan. Segons el mossèn, aquests són considerats com a "sants".

"La meva intenció era donar un criteri perquè la gent jutgés. Jo conec musulmans que no s'han sentit ofesos perquè han entès perfectament que no em referia a ells, sinó als que viuen l'islam d'una manera violenta, radical", argumenta el capellà al vídeo, tractant de defensar-se de l'acusació.

Ballester opina que la fiscal va treure de context les seves paraules i les va tergiversar amb l'objectiu d'incriminar-lo: "Ha agafat el que em podia incriminar. Per la meva condició sacerdotal soc més culpable perquè quan parlo, la gent em segueix. Jo em considero una persona respectuosa. Respecto els musulmans i demano que ells també em respectin a mi".

Custodio Ballester ha rebut nombroses mostres de suport

"Com que la comunitat catòlica és majoritària i prou forta, pot aguantar qualsevol blasfèmia sota capa de llibertat d'expressió. En canvi, com que els musulmans són una comunitat minoritària i perseguida, qualsevol ofensa mínima que se'ls faci es converteix en un delicte", lamenta el mossèn, mostrant-se crític davant d'aquesta situació.

"M'agradaria que em recordessin com un sacerdot que sempre va desitjar anunciar la veritat i denunciar l'error", conclou Custodio Ballester.

Logo de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies més destacades de CATALUNYA al WhatsApp!

El capellà ha rebut el suport de diverses entitats i organitzacions, considerant-lo una altra víctima més de l'islamisme radical. De fet, la campanya esmentada de la plataforma HazteOir.org ja ha rebut més de 46.000 firmes.