Muntatge de fotos d´un plànol general de la Sagrada Família i, al costat, una imatge de la botiga del Barça borrosa amb interrogants

ACTUALITAT

La coneguda botiga del centre de Barcelona que té un museu gratuït a l'interior

El Barça és tota una icona de la ciutat, per això no és estrany que a l'interior d'una botiga de l'equip de futbol hi hagi un desconegut i petit museu

El Barça és tot un emblema a Barcelona, una ciutat que amaga secrets que moltes persones no coneixen. Hi ha museus de renom que són popularment coneguts, però la ciutat comtal també en guarda altres de més petits, encara que igual de rellevants i significatius.

És el cas de la botiga del Barça de Passeig de Gràcia, que amaga un museu completament gratuït. En aquest establiment hi ha un racó que homenatja els guanyadors de la Pilota d'Or. Més concretament, en una columna d'aquesta botiga del Barça es pot veure incrustada una pilota i, a sota, el nom de tots els guanyadors.

Per ordre cronològic, a la botiga del Barça pots consultar quins jugadors els han guanyat des que es lliura aquest popular premi. Començant per Luis Suárez el 1960, seguint per Johan Cruyff el 1973 i el 1974, fins a Leo Messi.

En aquest cas, la llista d'anys del guardó és la més llarga, fins a vuit. Tal com ha publicat @sarapostcard al seu perfil d'Instagram, el paper de les dones al Barça no destaca fins l'any 2021.

Post a Instagram de l'entrada de la botiga del Barça al Passeig de Gràcia, Barcelona el 20 de febrer de 2024
El Barça és tota una icona de Barcelona | Instagram, @sarapostcard

La història del Barça en una columna

L'any 2021, Alexia Putellas va guanyar la seva primera Pilota d'Or. El 2022 va arribar la segona. I Aitana Bonmatí ha estat la segona jugadora femenina del Barça que va guanyar aquest premi el passat any 2023.

És probable que moltes persones es preguntin per què les dones han trigat tant a guanyar aquest tipus de premi. La resposta és clara: el futbol femení es va professionalitzar molts anys després del masculí.

D'altra banda, com no podria ser d'altra manera, la botiga del Barça també compta amb tot un desplegament de l'última equipació de l'equip.

El futur de les dues jugadores més populars del Barça

Ara que Barcelona ja pot dir que té dues dones amb aquest objectiu aconseguit, toca cuidar-les bé al Barça. De fet, totes dues juguen al Barça, però a ningú no se li escapa que els hi plouen les ofertes d'altres equips.

Logo de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS totes les notícies del BARÇA i del futbol a WhatsApp!

Els diners i el sou que cobren és una qüestió que fa trontollar la balança. Caldrà esperar per saber quin destí els hi espera, i conèixer si Barcelona i el Barça continuaran sent casa seva.