Muntatge de fotos de primer pla d'Aitana Bonmatí amb rostre somrient i, de fons, la imatge de diversos bitllets d'euro
FUTBOL

Surt a la llum el sou real de l'Aitana Bonmatí al FC Barcelona

Aitana Bonmatí és tota una icona de la lluita salarial entre el futbol masculí i el femení: quant guanya la catalana?

Aitana Bonmatí està en un punt àlgid de la seva carrera. I tots els aspectes de la seva vida generen cert interès, un dels quals és la quantitat de diners que guanya cada mes sent jugadora del Barça.

La societat en general té un interès terrible en saber el que cobren els altres. És igual que siguis professor, metge o tècnic. Si aquest debat es trasllada al món del futbol femení, encara més.

Ara ha arribat el torn de la jugadora del FC Barcelona, Aitana Bonmatí. Abans, però, cal posar Bonmatí en el context que li pertany. La talentosa jugadora espanyola va ser honrada com la ‘MVP del Mundial Femení 2023’.

Un reconeixement que consolida la seva posició com una de les figures més destacades al futbol femení a nivell mundial. Bonmatí és cada cop un cognom més internacional.

A més, el seu nom s'inscriu a la prestigiosa llista de guanyadores de la Pilota d'Or femení 2023. Un èxit que subratlla el seu impacte en l'esport i la seva contribució excepcional a l'èxit del seu equip.

El que guanyaria Aitana Bonmatí, a la llum

Tot i això, darrere d'aquests èxits resplendeix una realitat contrastant: la disparitat salarial entre el futbol femení i masculí. Les dades oficials confirmen que el salari mínim d'una jugadora professional a Espanya ha de ser de 21.000 euros anuals.

Xifra que posa de manifest les desigualtats econòmiques que persisteixen en el món de l'esport. Tot i això, tenint en compte el currículum de Bonmatí, tot apunta que el seu sou sigui superior a aquesta xifra. No és fàcil ni fructífer saber quant, encara que probablement sigui una xifra superior als 21.000.

Tot i això, a ningú se li escapa que els salaris dels jugadors masculins són de milions d'euros a l'any. Aquest fenomen ressalta la urgència d'abordar i rectificar les disparitats salarials a l'esport.

Imatge d'Aitana Bonmatí amb un piercing al nas
Aitana Bonmatí podria cobrar 21.000 euros anuals | Europa Press

Aitana Bonmatí, una figura referent de lluita

Es tracta d'una lluita que diverses figures, inclosa Bonmatí, han donat suport activament. Tot i les desigualtats econòmiques, Bonmatí destaca com una de les jugadores del futbol femení més reeixides del món.

Per això serveix com un far d'inspiració per a les generacions futures. De la mateixa manera, és un recordatori de la importància de l'equitat a l'esport.

La seva dedicació i talent continuen desafiant els estereotips i aplanant el camí cap a un futur més igualitari en el món del futbol.