Un noi fent senderisme a les muntanyes i una imatge que representa catalunya al mapa

ACTUALITAT

Les 5 rutes que pots fer a Catalunya per celebrar el Dia Mundial dels Boscos

Aquest dijous, 21 de març, se celebra el Dia Mundial dels Boscos i et plantegem cinc rutes que pots fer a Catalunya per celebrar-ho

Aquest dijous, 21 de març, és el Dia Mundial dels Boscos, una ocasió ideal per reflexionar sobre el valor vital d'aquests ecosistemes al nostre planeta. A Catalunya, hi ha cinc rutes especials que ofereixen una oportunitat perfecta per connectar amb la bellesa i la importància dels boscos. Aquestes rutes no només conviden a gaudir de la natura, també serveixen com a recordatori de la necessitat de conservar i protegir aquests hàbitats.

Sense més dilació, aquestes són les cinc rutes que podeu fer per celebrar el Dia Mundial dels Boscos a Catalunya:

1. Parc Natural del Montseny

Aquest parc està a aproximadament una hora de la ciutat de Barcelona. El Montseny és un lloc perfecte per descobrir els boscos plens de baies, roures i castanyers. Hi ha diverses rutes de senderisme que es poden fer i que et portaran a veure paisatges impressionants i unes precioses vistes panoràmiques del parc.

L'entrada al parc és gratuïta, però algunes activitats organitzades poden tenir costos associats. Es recomana arribar-hi d'hora, ja que l'estacionament pot estar limitat en temporada alta. Tot i que no hi ha restaurants a prop del parc, hi ha àrees de pícnic disponibles per gaudir de menjars a l'aire lliure.

Un home a la muntanya sobre unes vistes del Montseny
Aquest parc és a prop de Barcelona | @sommontseny

2. Parc Natural de la Garrotxa

Aquest es troba a la comarca de la Garrotxa, la terra de volcans dels catalans. El paisatge volcànic és únic i hi ha densos boscos de faigs i roures. També compta amb diverses rutes de senderisme que estan molt ben senyalitzades i que permeten explorar els bocs i els antics cràters volcànics, que estan adormits en aquest moment.

L'entrada al parc és gratuïta, però el pàrquing és de pagament els caps de setmana, els festius i durant la temporada estival. A les zones properes al parc, com Olot o Besalú, es pot degustar la famosa coca en recapte, embotits artesanals i guisats de muntanya.

Muntanyes del parc natural de la Garrotxa
Aquest parc està ubicat en una zona volcànica | @pngarrotxa

3. Parc Natural del Cadí-Moixeró

Aquest parc està situat a la comarca de l'Alt Urgell. És famós per les vistes a paisatges muntanyosos i els seus extensos boscos de pins i avets. El lloc compta amb nombroses rutes de senderisme que travessen tot el parc i també ofereix vistes espectaculars dels cims dels Pirineus.

El parc també és gratuït, igual que el pàrquing de la zona, però s'acostuma a omplir molt ràpidament. A les localitats properes com Bagà, podràs trobar una àmplia selecció de restaurants.

Vistes muntanya des del parc natural cadí-moixeró
En aquest parc es poden fer diferents activitats | @pncadimoixero

4. Parc Natural dels Ports

A la província de Tarragona hi ha aquest parc que és conegut pels seus paisatges salvatges i la seva rica diversitat. En aquesta localització es poden trobar boscos d'alzines, pins i roures, així com una gran varietat de flora i fauna. Hi ha diverses rutes de senderisme que permeten explorar els boscos i gaudir de les vistes d'aquest encantador paisatge.

Aquest parc també ofereix activitats a l'aire lliure com ara escalada o observació de la fauna i la flora autòctona. A les localitats properes de Tortosa podràs tastar l'olla del pastor, un guisat de carn, verdures i embotits de la zona.

Imatges d'un llac al bell mig d'un bosc
Aquest parc és a prop de Tarragona | @pnports

5. Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l'Obac

El darrer racó natural de Catalunya es troba al Vallès Occidental. És conegut per les seves impressionants formacions rocoses i els extensos boscos d'alzines i pins. En aquest lloc també hi ha diverses rutes de senderisme.

Aquestes rutes permeten descobrir, no només la història geològica del lloc, sinó també la cultural. A més de rutes de senderisme, també ofereix l'opció de fer ciclisme de muntanya. A les localitats properes de Terrassa, podràs trobar carns a la brasa o gaudir, si és temporada, de les famoses calçotades.

Imatges del parc natural de Sant Llorenç del munt i l'obac
Aquest parc és un dels més visitats de Catalunya | @parcsantllorenc

Aquestes rutes et permetran trobar els millors paisatges de Catalunya, i també celebrar el Dia Mundial dels Boscos com cal.

➡️ Actualitat

Més notícies: