Muntatge de fotos d'una dona sorpesa i, de fons, un plànol general de Barcelona amb uns panellets al costat

ACTUALITAT

Les 5 postres que ningú es pot perdre a Barcelona i on trobar-les

Barcelona compta amb una àmplia xarxa de locals on se serveixen postres tradicionals que fan les delícies dels turistes

Barcelona és també sinònim de gastronomia. I de dolces postres que ningú no es pot perdre. El perfil d'Instagram @barcelona.travelers ha elaborat un llistat de locals on es pot degustar les millors postres de Barcelona.

Es tracta d'una llista d'establiments on es poden descobrir dolços de tota mena. Així que agafa paper i llapis, i apunta tot allò que no pots deixar de provar si visites Barcelona. Això sí, només apte per a llaminers i amants de les postres.

La llista de postres que no es pot deixar escapar de Barcelona

Si t'apassionen les postres i estàs aquests dies per Barcelona, ja pots repassar el mapa.

  • Crema catalana a La Catalana. A la plaça les Olles, 5, Ciutat Vella.
  • Mel i mató de Cal Boter. Al carrer Tordera, 62, Gràcia.
  • Neula a La Neura. Al carrer Bailèn, 150, Eixample.
  • Panellets a Casa Vives. A Rambla Catalunya, 58, Eixample.
  • Mona de Pasqua a Bocí. A Via Augusta, 112, Sarrià-Sant Gervasi.

Totes aquestes postres són típiques de Catalunya i són tota una marca d'identitat. A més d'aquesta llista, a la publicació es pot veure algun dolç que també és imprescindible. La coca de Sant Joan a Bubó o els carquinyols a Gelida, en són alguns exemples.

Muntatge postres a Barcelona, a l'esquerra un amb crema ia la dreta un con que té com a fons la Sagrada Família
Les postres són un imprescindible per als més llaminers | Instagram, @barcelona.travelers

Unes postres amb un sabor molt català

Entre les recomanacions d'aquest perfil destaca la crema catalana, unes postres típiques de Catalunya. Està feta principalment de rovells d'ou, sucre, midó de blat de moro i llet.

Tot això aromatitzat amb closca de llimona i canyella. La barreja es cuina a foc lent fins que s'espessa, i després s'aboca en recipients individuals per refredar-se i solidificar-se.

Una de les característiques més destacades de la crema catalana és la part superior caramel·litzada. Abans de servir la crema, s'empolvora una capa de sucre sobre la superfície i es crema amb un ‘bufador’ de cuina. D'aquesta manera es crea una capa cruixent i daurada que contrasta amb la suavitat de la crema a sota.

Una altra de les postres típiques són la mel i el mató, un formatge especial fet tradicionalment amb llet de cabra. Així com els panellets, que es mengen per costum el 31 d'octubre.

La Mona de Pasqua, ara en ple apogeu, també es pot menjar com unes postres. Això sí, si tens molta gana, millor que vagis a la recerca de la més gran de Catalunya.

Una ciutat gastronòmica

Aquestes idees fan que el turista pugui anar més enllà dels típics gelats. Barcelona és molt més que una ciutat on es fa turisme. També es pot menjar molt i molt bé.

Això sí, abans de les postres també es poden visitar alguns dels restaurants de Barcelona on menjar a un preu assequible.

➡️ Actualitat

Més notícies: