Muntatge de noia gaudint de menjar, Bar Sant Josep de Barcelona de fons i cercle amb menjar de Bo de Bernat
ACTUALITAT

Els cinc millors esmorzars de forquilla de Barcelona

Si esmorzar fort és una obligació per arrencar el dia, aquestes són cinc propostes que no pots deixar escapar a Barcelona

A Barcelona, com a tot arreu, hi ha a qui un esmorzar lleuger per començar el matí no li és suficient per posar-se les piles. Sent el menjar més important del dia, per què limitar-se a uns cereals i una fruita? Un bon esmorzar de forquilla sol ser el començament del dia de molts treballadors o gent que es permet un luxe els caps de setmana.

No obstant això, tret que et vingui de gust cuinar al matí, el millor és optar per visitar algun local que ofereixi alguna cosa més que un entrepà. I encara que a molts ens vindran exemples d'establiments rurals, a Barcelona hi ha propostes per avorrir.

Bar Sant Josep

Situat al carrer Saragossa, 33, hi ha el bar Sant Josep Esmorzars de cullera. Els seus propietaris, Pepo Mesa Luque i Montserrat Esteve, fa 18 anys que satisfan estómacs que ja demanen acció al matí.

Bar Sant Josep Obrer Esmorzars de Cullera, Barcelona

El mateix nom ja ofereix una pista de quina és l'especialitat de la casa, oferint plats com fricandó entre d'altres. El menjar és de qualitat i a un preu assequible que, juntament amb un tracte familiar, ofereixen una bona experiència matinera pels clients.

Ultramarinos Marín

La següent proposta no es queda enrere. Situat al Carrer Balmes, 187, hi ha el restaurant Ultramarinos Marín amb una oferta ben variada de plats combinats. Txistorra, 'rubia gallega', conill a la brasa, capipota, ous fregits o mongetes al Ganxet són algunes de les delícies disponibles.

Restaurant Ultramarinos Marín mostrador, Barcelona

No obstant això, les torrades acompanyades de cansalada, mantega o altres menjars no es poden infravalorar. Una visita obligada que només farà que donar ganes de repetir.

Morning brasa

La família Tramendu compta ara amb un tercer establiment. Després de la vermuteria i el restaurant, ara se'ls suma una braseria al carrer Parcerisa, 11. Amb una aposta per la cuina tradicional catalana i un aspecte de vella masia, només falta un plat contundent a l'alçada de les expectatives.

Botifarra amb mongetes, orella de porc o galtes acompanyades d'allioli a un matí de divendres o dissabte, un paradís dels plaers simples de l'ésser humà. Es tracta d'un festí de proporcions astronòmiques fet pels més valents.

Bo de Bernat

I continuem amb el Bo de Bernat, localitzat al carrer Urgell, 27. Es tracta de la proposta més jove de la llista, ja que aquest mes de juliol farà dos anys. El seu fundador, Bernat Dalisay, va ser cuiner del Gelida, convertint-lo en tot un mestre de la cuina catalana.

Terrassa de Bo de Bernat exterior, Barcelona

A les pissarres ja es fa notar, amb probablement una de les cartes més extenses que hi ha. Guisats, carn a la brasa, peix, truites… tot de qualitat i acabat de fer. I a més, a uns preus per a tots els públics.

Granja Elena

I per acabar fem una mica de trampa i, en comptes de parlar d'un plat de menjar de forquilla com a tal, parlarem d'entrepans. Però és que el lloc que us proposarem fa entrepans que són dignes de considerar-se un esmorzar de forquilla.

Entrepans preparats sobre el taulell de Granja Elena a Barcelona

Al passeig de la Zona Franca, 228, hi ha Granja Elena, un lloc on ofereixen més d'una quarantena d'entrepans planxats diferents que són deliciosos. A més, a part d'entrepans, també et pots cruspir uns ous fregits, fetges o truites que es fonen a la teva boca.

➡️ Actualitat

Més notícies: