Les mesures que han pres els hotels catalans arran de l'emergència per sequera
Els hotels es posen fil a l'agulla per contribuir a reduir la despesa hídrica a les seves instal·lacions
Catalunya està patint una crítica situació de sequera. Pel que ja ha passat el temps de la informació i planejar el futur. Ara cal prendre mesures.
Posar-se a treballar i contribuir a pal·liar aquesta situació. Per això, diversos hotels catalans han pres mesures significatives per reduir-ne el consum d'aigua. I, així, promoure la consciència ambiental entre els seus hostes i empleats.
L'Hotel Barcelona Princess ha estat un dels pioners en aquesta iniciativa. Concretament, ha instal·lat cisternes de doble consum més eficients i dutxes amb efecte pluja per reduir-ne el consum.
Els hotels es comprometen amb el consum d'aigua
A més, des de l'any 2022, han reduït la pressió de l'aigua a les instal·lacions. Tot plegat, com a part del seu compromís amb la sostenibilitat. El director general de l'hotel, Santiago Hernández, ha parlat dels resultats que ja han pogut registrar.
Per exemple, la implementació gradual de comptadors de despesa energètica i d'aigua han reduït el consum en un 20% de les habitacions. D'aquesta manera, s'enorgulleixen de participar en un procés continu de millora i en resposta a la situació de sequera a Catalunya.
Mesures per pal·liar la sequera a Catalunya
D'altra banda, Hotel Cotton House de Barcelona ha optat per una estratègia diferent. En aquest cas, han incentivat els clients a reutilitzar llençols i tovalloles mitjançant cartells informatius a cada habitació. Aquesta mesura, implementada des del primer semestre del 2023, cerca reduir el consum d'aigua.
De la mateixa manera, es vol fomentar una cultura d'ús responsable entre els visitants de l'hotel. Beatriz Rodrigues, directora de Comunicació de l'Hotel Cotton House, n'ha parlat. Rodrigues ha emfatitzat el compromís de l'establiment amb les qüestions mediambientals i va assenyalar que aquestes accions van més enllà de la crisi actual de sequera.
La sequera necessita més accions
Experts en la matèria, com Gianluigi Buttiglieri de l'Institut Català de Recerca de l'Aigua (ICRA), han donat suport a aquestes iniciatives. A més, han proposat mesures addicionals, com la instal·lació d'airejadors a les piques i sistemes de doble pulsació als vàters.
Tot això, per reduir encara més el consum d'aigua als hotels. Finalment, s'advoca per transmetre la importància de sensibilitzar tant turistes com empleats.
La importància de l'estalvi hídric i l'adopció de pràctiques sostenibles en la gestió de recursos és cosa de tots. L'aigua és de tothom. La responsabilitat, també.
Més notícies: