Muntatge d'una persona amb una mà al teclat de l'ordinador i l'altra amb un llapis i un cartell de 'Se Alquila'
ACTUALITAT

Busques un pis de lloguer? Doncs has de llegir això, i no és una bona notícia

Idealista ens adverteix del que pot passar aquest 2024

El sector de la vivenda passa per serioses dificultats. Tot i que les darreres dades de l'Institut Nacional d'Estadística (INE) mostren una disminució del 19,3% a la compravenda, els professionals del sector es mantenen optimistes i esperen un augment en les transaccions de venda per al segon trimestre de l'any.

Així ho indica l'Enquesta de Sensibilitat Immobiliària (ESI) del portal Idealista, que "recull les previsions de les agències per als mercats de compravenda i lloguer d'habitatge amb vista al segon trimestre del 2024".

Els professionals de les agències immobiliàries han compartit les seves expectatives sobre la captació i venda de propietats els propers mesos. En general, prediuen un repunt en l'activitat, amb el 60% dels enquestats esperant un augment en les operacions, davant només un 10% que preveu una disminució.

Un bloc de pisos al fons, amb un home pensatiu i un cercle amb bitllets d'euros.

Previsions sobre el preu de l'habitatge

Un altre aspecte crucial, especialment per als que planegen vendre o comprar un habitatge, és la previsió dels experts immobiliaris sobre els preus. Aquest any, els preus han mostrat una tendència a l'alça, arribant a l'abril gairebé a màxims històrics, amb el metre quadrat costant més de 5.500 euros en algunes capitals espanyoles.

Què anticipen els experts sobre l'evolució dels preus? L'enquesta mostra que la majoria dels professionals immobiliaris creuen que els preus continuaran pujant el 2024, tot i que a un ritme més lent que fins ara. Només un 7% dels enquestats espera una disminució dels preus.

Expectatives al mercat del lloguer

El mercat del lloguer també enfronta desafiaments. Tot i que alguns són optimistes i creuen que augmentarà l'oferta d'habitatges, la majoria de les agències immobiliàries opinen que es captaran menys immobles, cosa que resultarà en una quantitat menor de contractes signats.

Segons Idealista, el principal problema actual al mercat del lloguer són els preus, que continuen en una pujada imparable, fent que trobar un habitatge sigui més car que mai. Aquesta situació es deu en gran part a la manca d'immobles disponibles per llogar.

Basat en això, el 44% de les agències immobiliàries enquestades creuen que els preus del lloguer continuaran pujant durant aquest trimestre. Dels restants, el 40% espera que els preus es mantinguin, mentre que només un 5% anticipa una baixada als preus dels habitatges de lloguer.

➡️ Actualitat

Més notícies: