Muntatge d'una platja de Barcelona amb gent prenent el sol i una màquina treballant i una noia amb les mans a la cara sorpresa
ACTUALITAT

Les tres platges de Barcelona que podrien desaparèixer aviat: es queden sense sorra

Els temporals dels darrers mesos han provocat que algunes platges de la ciutat comtal es quedin sense sorra

Les platges de Barcelona no passen pel seu millor moment. I és que després dels temporals viscuts durant els últims mesos, algunes corren un perill seriós. La manca de sorra i els danys causats per les tempestes han obligat a l'Ajuntament de Barcelona a actuar per intentar posar fre a la situació.

Entre els punts crítics hi ha la platja de la Nova Mar Bella, la duna de la Mar Bella i una zona de Llevant. Tal com han avançat des de Tot Barcelona, aquestes platges corren el risc de perdre's si no s'inverteix immediatament en la seva reparació.

Barcelona reobre una platja tancada des de feia gairebé sis mesos

De fet, la setmana passada, Barcelona ja va reobrir la platja de Nova Mar Bella, que havia estat inoperativa durant gairebé sis mesos. I tot a causa dels danys provocats pels temporals Ciaran i Domingos el passat mes de novembre.

La reobertura ha estat possible després d'una sèrie de treballs de reparació i condicionament, fonamentals per garantir el seu ús segur durant aquest estiu.

Plànol general d´una platja de Barcelona destrossada per un temporal

La intervenció ha inclòs la reconstrucció del mur del passeig marítim i l'aportació de 23.000 metres cúbics de sorra procedents del municipi de Masnou. Aquesta sorra va ser essencial per recuperar la capacitat de la platja, que pateix una erosió constant.

El cost de reparar una sola platja de Barcelona

Des del consistori han informat que el cost total d'aquestes obres ha ascendit a 1,7 milions d'euros. Aquesta inversió forma part dels esforços continus per compensar la pèrdua anual d'aproximadament 30.000 metres cúbics de sorra a la costa barcelonina.

Per part seva, Patrícia Giménez, directora de platges de Barcelona, ha comentat que aquestes mesures són solucions temporals per a l'erosió de la sorra. Tot i això, ha subratllat la necessitat urgent d'una gran aportació de sorra, semblant a la que ja es va produir l'any 2010.

Una màquina remenant terra d?una platja de Barcelona per portar-la a una altra

“Fa molts anys que mantenim reunions amb el ministeri i la Generalitat sol·licitant aquesta aportació”, va insistir Giménez. De moment, la veritat és que les platges de Barcelona estan en perill i no hi ha recursos per solucionar-ho tot a curt termini.

Barcelona té 35 platges amb bandera blava

Però no tot són males notícies per a les platges de la ciutat comtal. I és que Barcelona té 35 platges amb bandera blava que es converteixen en l'opció ideal per gaudir de l'estiu.

La bandera blava és una distinció que s'atorga a algunes platges que compleixen certs requisits de qualitat, seguretat, higiene i prestació de serveis.

➡️ Actualitat

Més notícies: