Fotomuntatge amb una imatge de fons de Barcelona i al capdavant un agent de Mossos d'Esquadra

ACTUALITAT

Els 10 barris de Barcelona que no hauries de trepitjar a la nit: els més perillosos

Els Mossos d'Esquadra han fet públiques les darreres dades que revelen els barris més perillosos de nit a Barcelona

Barcelona viu darrerament una gran onada d'inseguretat als seus carrers. No hi ha pràcticament dia que no tinguin lloc robatoris violents, tirotejos, assalts, etc. a la capital catalana. Tot i això, el perill en alguns dels barris de Barcelona augmenta quan es fa de nit.

I és que, segons les últimes dades publicades pels Mossos d'Esquadra i recollides per TotBarcelona, una quarta part d'aquests delictes es produeixen de nit. De fet, fins a un 26,8% dels successos que van ser denunciats, aproximadament uns 54.642 procediments instruïts (d'un total de 203.545), van tenir lloc entre les 22:00 de la nit fins a les 6:00 de la matinada.

Els 10 barris més perillosos de nit a Barcelona

Els Mossos han fet públiques les darreres dades que certifiquen quins són els 10 barris més perillosos de la ciutat a la nit. I és que hi ha diverses zones de la capital catalana que, durant la nit, entre les franges horàries de les 22:00 a les 6:00, la proporció de delictes que es cometen és superior al del total del dia.

La posició número 1 l'encapçala la Barceloneta, que registra un 45,7% de les incidències durant la nit a Barcelona. Es tracta, segons les dades aportades per Mossos, del barri on més delictes es produeixen quan cau la foscor a la Ciutat Comtal amb diferència.

I és que, en segona posició, hi ha el Parc i la Llacuna del Poblenou, però que registra una incidència, en comparació amb la Barceloneta, força menor. Un 38,5% dels delictes es produirien a aquest barri durant la franja horària nocturna.

Els 10 barris més perillosos de Barcelona

BARRIINCIDÈNCIES REGISTRADES
1. La Barceloneta45,7%
2. El Parc i la Llacuna del Poblenou38,5%
3. Torre Baró37,2%
4. La Vila Olímpica del Poblenou37%
5. Sant Gervasi-Galvany36,3%
6. Poble-sec35,6%
7. Parc Montjuïc34,5%
8. Poblenou32,9%
9. Antiga Esquerra de l'Eixample31,2%
10. Gòtic30,8%

La resta dels barris de Barcelona fora del top 10 han registrat un percentatge d'incidència inferior al 30% a la nit durant les mateixes dates.

Els delictes a Barcelona augmenten els mesos d´estiu

Aquest estudi també ha deixat veure que els delictes nocturns a la ciutat de Barcelona són més pronunciats durant els mesos d'estiu que en altres èpoques de l'any.

Concretament, al juliol i l'agost. Durant el juliol, de fet, van ser denunciats i, per tant, registrats, fins a 5.764 successos en horari nocturn, cosa que representa un 10,5% del total de casos. A l'agost, la xifra també va ser elevada, per sobre del 10%, amb un registre de 5.632 delictes.

En canvi, els mesos de novembre, desembre i febrer, no es va arribar a les 4.000 denúncies per delictes que van tenir lloc durant la nit als 72 barris de Barcelona.

➡️ Actualitat

Més notícies: