Muntatge de fotos de nadó nounat i, al costat, una llista de noms i un emoji pensatiu
ACTUALITAT

Aquests són els 5 noms que han disparat la seva popularitat a Catalunya: preciosos

Descobreix alguns dels noms moderns i plens de significat que estan sent tendència aquest any a Catalunya

En els darrers anys, els pares catalans han mostrat una preferència per noms moderns i únics per als seus nadons. Han quedat enrere els dies en què els noms tradicionals dominaven les llistes de noms populars.

Avui dia, els noms curts, frescos i distintius estan de moda. Aquesta tendència reflecteix un desig dels pares per noms que no només sonin bé, sinó que també tinguin significats profunds i un origen interessant. Tot seguit, explorem alguns d'aquests noms emergents que guanyen popularitat a Catalunya.

Els cinc noms de moda a Catalunya

Arlet: elegància i bellesa

Arlet és un nom que està captant l'atenció de molts pares. Encara que el seu origen exacte és incert, es creu que podria derivar del nom germànic "Erhard" que significa "fort" o "valent".

En català Arlet suggereix una connotació d'elegància i bellesa, cosa que el fa particularment atractiu. El seu so suau i melodiós ha contribuït a la seva creixent popularitat, oferint una alternativa sofisticada i menys comú a altres noms femenins.

Muntatge de fotos d'un nadó dormint i al costat uns interrogants

Lia: brevetat i dolçor

Lia és un altre nom que ha guanyat terreny en els darrers temps. D'origen grec significa "portadora de bones notícies" o "missatgera". Aquest nom breu, però dolç, és ideal per als pares que busquen un nom simple i sonor.

La popularitat de Lia també es pot atribuir a la seva pronunciació fàcil i la seva versatilitat, ja que s'adapta bé a diferents idiomes i cultures mantenint sempre el seu encant.

Enzo: força i noblesa

Entre els noms masculins, Enzo s'ha destacat notablement. D'origen italià, Enzo és una variant de Henry, que significa "governant de la llar" o "el que governa amb casa seva".

Aquest nom té un aire de força i noblesa, fent-ho atractiu per als pares que desitgen un nom amb caràcter i distinció. Enzo no només és modern, sinó que també té una rica herència cultural que afegeix profunditat al seu atractiu.

Muntatge de fotos d'una dona embarassada i, de fons, uns peus de nadó

Gala: gràcia i creativitat

Gala és un nom que evoca imatges de gràcia i sofisticació. Encara que pot semblar nou, té arrels a la paraula llatina "Gallus", que significa "gal" o "francès".

També està associat amb la paraula espanyola "gala", que denota elegància i celebració. Aquest nom ha captat l'atenció dels pares que busquen alguna cosa distintiva i creativa per a les filles, aportant un toc artístic i poètic.

Aran: naturalesa i serenitat

Finalment, Aran és un nom que ha guanyat popularitat per la seva simplicitat i connexió amb la natura. Derivat del terme irlandès "Aran", que significa "vall", aquest nom suggereix tranquil·litat i serenitat. A més, als Pirineus, la Vall d'Aran és coneguda per la seva bellesa natural, cosa que afegeix un atractiu addicional a aquest nom.

Muntatge de fotos d'un nadó i, al costat, una persona feliç assenyalant-ho

La tendència actual a Catalunya mostra una clara inclinació cap a noms que combinen modernitat amb un significat i origen distintiu. Noms com Arlet, Lia, Enzo, Gala i Aran reflecteixen el desig dels pares per opcions que siguin tant sonores com significatives.

Aquesta evolució en l'elecció de noms subratlla una cerca d'identitat i personalització, assegurant que cada nom expliqui una història única i especial per a les noves generacions.

➡️ Actualitat

Més notícies: