Un nadó dormint als braços duna persona amb un símbol de prohibició en un quadre de diàleg.
ACTUALITAT

Quins noms no pots posar a un nadó a Espanya: ho prohibeix el Registre Civil

L'article 51 de la Llei del Registre Civil vigent recull un llistat de diverses normes que han de complir els noms

Imagina aquest escenari: acabes de tenir un nadó i, després de mesos de deliberació, finalment decideixes un nom que creus que serà únic i especial. Vas al Registre Civil amb l'emoció a flor de pell, però xoques amb un rotund “no”.

La raó? El nom que vas triar és a la llista dels que no es poden inscriure. Així és, encara que els pares tenen llibertat d'elecció, a Espanya hi ha certs noms que estan prohibits pel Registre Civil.

Entre l'extensa llista de prohibicions, hi ha noms impropis de persones, com podrien ser: Set, Wifi o @rt3m1s. També queden prohibits els noms que puguin ofendre o atemptar contra l'ordre públic. I tampoc pots fer servir noms de fruites o marques, com Fresa o Adidas.

Algunes d'aquestes prohibicions poden ser compreses i, fins i tot, algunes són òbvies. No obstant això, hi ha una prohibició que potser no és tan òbvia com creies: no pots anomenar al teu fill igual que un famós.

Muntatge de fotos d'un nadó dormint i al costat una persona pensativa amb interrogants al costat

Quins noms estan prohibits pel Registre Civil d'Espanya

A molts pares els agradaria que el seu fill es digués Íker Casillas, Leo Messi o Enrique Iglesias. Tot i això, a l'hora d'inscriure el nadó, aquests noms seran rebutjats.

Encara que no són els únics, tampoc no li podràs posar noms complets que resultin famosos. És el cas d'Ana Karenina o Indiana Jones. Tot i això, hi ha una manera de poder fer-ho.

I és que si el cognom d'un dels progenitors coincideix amb el del famós i vols fer ús només del nom, aquest sí que serà acceptat. Per exemple, si el teu cognom és Urdangarin, podràs dir-li al teu fill Iñaki. D'aquesta manera, el nom complet serà igual que el de l'exduc de Palma.

Dona embarassada sostenint el ventre amb una imatge d'un nadó dormint en un cercle vermell i un símbol de prohibició.

No és l'única prohibició del Registre Civil a Espanya

Les prohibicions queden recollides a l'article 51 de la vigent Llei del Registre Civil i l'article 192 del Reglament del Registre Civil. Aquestes normatives determinen quin tipus de noms no estan permesos al nostre país.

Per exemple, la llei estableix que “no es pot imposar al nascut nom que ostenti un dels seus germans, tret que hagués mort, així com tampoc la seva traducció usual a una altra llengua”. És a dir, no hi pot haver dos germans que es diguin Sergi i Sergio o Carles i Carlos. Tret del cas que un dels dos hagi mort.

➡️ Actualitat

Més notícies: