Albert Batlle demana endurir el codi penal davant l'augment de la inseguretat a BCN
L'actual tinent d'alcalde de Prevenció i Seguretat de l'Ajuntament de Barcelona, Albert Batlle, aposta per endurir el codi penal davant la inseguretat que viu Barcelona
Albert Batlle, actual tinent d'alcaldia de Prevenció i Seguretat de l'Ajuntament de Barcelona, ha demanat endurir el codi penal davant de la inseguretat que viu la ciutat de Barcelona actualment. Especialment, per combatre dos dels problemes més importants que té la ciutat avui dia, la delinqüència urbana i les màfies de narcopisos.
Una inseguretat que es reflecteix any rere any als baròmetres municipals semestrals del Consistori. S'hi desprèn que una de les preocupacions concretes dels habitants de Barcelona és, precisament, aquesta manca de seguretat a la ciutat.
Albert Batlle aposta per endurir el codi penal davant la inseguretat
Barcelona reclama endurir el codi penal per lluitar contra la inseguretat que viu la ciutat. Així ho ha traslladat el tinent d'alcaldia de Seguretat de l'Ajuntament de Barcelona Albert Batlle.
Un problema que està latent des de l'any 2018. Any en què els veïns de Barcelona van reflectir per primera vegada als baròmetres municipals semestrals del Consistori aquesta sensació de manca de seguretat a la ciutat.
"Una vegada que la percepció d'inseguretat puja, és molt difícil baixar-la. Queda a l'imaginari col·lectiu", ha declarat Albert Batlle.
Per aquest motiu, des de l'Ajuntament han demanat “instruments legals” per lluitar contra la delinqüència urbana, un dels problemes més importants que té la ciutat pel que fa a la inseguretat. Aquí s'emmarquen els furts, els robatoris o la seva reiteració, com també les estafes.
Una cosa que es podria aconseguir amb l'augment de les penes i una agilitat més gran en la celebració dels judicis. I que podria arribar a garantir una resposta més ràpida i eficaç contra el delinqüent.
Com ha confirmat Albert Batlle, es vol posar fi, així, a la "sensació d'impunitat" davant aquest tipus de delictes. Aquests són comesos habitualment per petits grups o persones independents, per la qual cosa no arriben a poder ser catalogats com a bandes organitzades i no comporten, així, grans penes.
"Hi ha més agents que mai"
Tot i això, Albert Batlle ha volgut puntualitzar que el problema d'inseguretat que es viu a Barcelona no radicaria en la falta d'agents de policia.
"Hi ha més agents que mai dels Mossos d'Esquadra o de la Guàrdia Urbana patrullant els carrers", ha confirmat el tinent d'alcaldia de Seguretat de l'Ajuntament de la ciutat, i ha destacat, a més, la seva "altíssima preparació".
Tot i això, sí que ha apuntat que hi pot haver algun moment puntual de descoordinació entre els cossos de policia, per la qual cosa ha demanat més col·laboració en aquest sentit. “Tenim reptes molt importants que demanen el treball conjunt dels dos cossos”.
"Hem de ser conscients que cal una modificació penal i en la legislació processal per ser més àgils en la persecució del delicte", ha tancat.
Més notícies: