Muntatge d´estació de trens de Moncada i Reixach i cercle amb vidre trencat.
ACTUALITAT

La inseguretat també s'apodera del Metro de Barcelona i Rodalies

Un tren ha estat apedregat a l'estació de Montcada i Reixac, impedint el seu servei aquest matí tal com estava previst

Un tren que estava estacionat a l'estació de Montcada i Reixac ha estat apedregat durant la nit del diumenge 21 de gener. Els danys han impedit que pogués sortir aquest matí en direcció a Figueres, tal com estava previst. Es tracta del tercer incident que pateixen els combois de trens i metros a l'àrea de Barcelona els darrers dies.

Renfe afirma que estan valorant els danys al comboi, però que són prou importants per a impedir-ne la circulació. Per aquest motiu, els viatgers que tenien previst agafar-lo a les 6.46 h, han hagut d'esperar al següent tren, programat a les 7.16 h.

Vandalisme al metro de Barcelona

Diumenge a la matinada 21 de gener, un grup d'aproximadament 70 persones van vandalitzar dos combois del metro de Barcelona. En aquest cas, es van dedicar a pintar metres de l'L2 i L4, a més de causar desperfectes a tres estacions diferents.

Aquesta acció va obligar a parar les dues línies durant 10 minuts i només un dels participants va ser identificat per un vigilant de seguretat. Des de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB), van explicar que estan avaluant els danys que podrien ser costosos.

La primera tinenta de batlia i presidenta dels TMB, Laia Bonet, ha condemnat l'atac. A més, assegura que aquest causa “un perjudici a la ciutadania pel que fa al servei, però també un cost econòmic de diners públics intolerable”.

Talls a l'R2 nord i l'R11

A la tarda d'aquell mateix dia, un grup d'individus va provocar talls i retards de 20 minuts a les línies R2 nord i R11. Fins a l'arribada dels Mossos d'Esquadra, la circulació va estar completament interrompuda a causa de les pedrades a combois i obstacles col·locats a les vies.

Rodalies de Catalunya ha demanat disculpes a través del seu perfil a la xarxa social X, on ha lamentat que aquesta situació “destorba el desplaçament dels viatgers habituals en aquestes línies”.