Muntatge de fotos d´un projecte del futur mercat de Barcelona i, al costat, una mà subjectant bitllets d´euro
ACTUALITAT

El nou mercat de Barcelona que aviat obrirà i ha costat 14 milions d'euros

El mercat ubicat a Nou Barris ha generat controvèrsia per la seva infraestructura i l'oferta dels seus productes

Al cor de Nou Barris , Barcelona, un renovat espai comercial està a punt de canviar el panorama local. Amb una inversió municipal de 14 milions d'euros, el nou mercat de Montserrat s'alçarà en una parcel·la de 10.045 metres quadrats.

L'espai, dissenyat per l'estudi ONA Arquitectes, oferirà als residents un espai modern i multifuncional. La gran novetat ha captat l'atenció de les grans cadenes de supermercats. Sobretot, per la presència d'un supermercat a la planta inferior del mercat, amb una superfície de 2.600 metres quadrats.

Plànol general del projecte del nou mercat de Barcelona
El mercat de Montserrat obrirà properament | Ajuntament de Barcelona

Un mercat amb una gran infraestructura

Aquest espai comercial serà accessible tant des del carrer Aiguablava com des de la planta baixa inferior, on trobareu les parades del mercat tradicional. La instal·lació d'una rampa mecànica ha estat ben rebuda per les empreses del sector. Ja que facilitareu l'accés a la part superior de l'immoble.

Una característica única que afegeix atractiu al supermercat és la possibilitat de vendre productes frescos. Una cosa que fins fa poc era inusual als mercats barcelonins. Aquest canvi podria transformar l'experiència de compra dels residents, brindant-los opcions més convenients.

Un mercat amb molta controvèrsia a Nou Barris

Tot i això, l'arribada d'aquestes grans superfícies no està exempta de controvèrsia. Els paradistes del mercat tradicional miren amb recel la incorporació d'un supermercat de grans dimensions. El seu temor més gran és el d'una possible disminució de la clientela i de la qualitat percebuda dels productes.

Alguns consideren la jubilació com una opció, mentre altres lamenten que els compradors estiguin optant per la comoditat en lloc de la qualitat. La competència s'intensifica amb la presència propera d'un supermercatMercadona, que ja afectava les xifres de negoci dels comerços del mercat anterior.

Amb l'obertura imminent del nou mercat i la competència directa de dues grans superfícies, els comerciants locals es preparen per a un desafiament encara més gran.

Un edifici emblemàtic

El mercat existent, inaugurat el 1960 al barri de Roquetes, tancarà els mesos vinents. Tot i que ha estat un referent durant dècades, la seva ubicació i condicions han portat a la necessitat aquesta transformació. Calia buscar revitalitzar l'oferta comercial a Nou Barris i ara, sembla, que s'aconseguirà.