Muntatge de Barcelona i un calendari

ACTUALITAT

Els 2 dies festius que tindrà Barcelona al maig: es podran fer ponts llargs

Barcelona, a diferència de la resta de províncies de Catalunya, gaudirà de dos dies festius aquest mes de maig

Amb l'arribada del mes de maig, els residents de Catalunya poden gaudir un respir ben merescut. I és que durant aquest mes, algunes províncies catalanes podran gaudir d'almenys un festiu.

El calendari festiu comença amb el Dia del Treball, 1 de maig, una data que celebra els èxits dels treballadors i es reconeix a tot el món. Tot i això, aquest any, el festiu del primer de maig cau dimecres, per la qual cosa resulta complicat gaudir d'un pont a menys que disposis de dos dies lliures. Així, els més afortunats podran gaudir de cinc dies de pont.

Aquest seria el primer pont del mes de maig. El següent, només el podran gaudir les persones que resideixin i treballin a Barcelona. Es tracta de la segona Pasqua, que se celebra sempre cinquanta dies després del Diumenge de Pasqua.

Fotomuntatge amb una imatge de fons d´una mà amb un boli assenyalant un dia en un calendari i una rodona vermella d´una xinxeta apuntant a un dia

Dilluns 20 de maig, coincidint amb la segona Pasqua, a Barcelona tindran un dia festiu. Per això, les persones que viuen a la província de Barcelona comptaran amb un pont de tres dies el tercer cap de setmana aquest mes de maig. Aquests dies festius ofereixen als residents l'oportunitat de descansar, gaudir del lleure i participar en diverses activitats culturals i religioses que enriqueixen el teixit social de Barcelona.

Tot i això, els residents de Tarragona, Lleida i Girona, no podran fer el mateix. Per a la resta de províncies, hauran d'esperar el pont següent, que serà a Sant Joan, el 24 de juny. Aquest any, la tradicional revetlla de Sant Joan serà la nit de diumenge a dilluns, 24 de juny, de manera que aquest dia tots els catalans gaudiran d'un dia festiu.

Els festius del calendari laboral a Catalunya

Superat el primer trimestre de l'any, els catalans ja tenen posada la vida els pròxims festius. I és que després de l'1 de maig i el 24 de juny, aquests són els festius següents que podran gaudir a tot Catalunya:

  • Dijous 15 d'agost: Assumpció de la Verge.
  • Dimecres 11 de setembre: Diada de Catalunya.
  • Dissabte 12 d'octubre: Festa Nacional d'Espanya.
  • Divendres 1 de novembre: Dia de Tots Sants.
  • Divendres 6 de desembre: Dia de la Constitució.
  • Dimecres 25 de desembre: Nadal
  • Dijous 26 de desembre: Sant Esteve.
➡️ Actualitat

Més notícies: