Escombraries amuntegades amb un cercle en què es veu una vaga
ACTUALITAT

Els 12 municipis de Barcelona on no es recolliran les escombraries per una vaga

A partir del 20 d'abril, es veuran afectats 12 municipis de Barcelona i un de Girona per una vaga indefinida

El servei de recollida de residus de la Mancomunitat La Plana ha convocat una vaga indefinida que començarà el pròxim 20 d'abril. Els treballadors denuncien una càrrega excessiva de feina i es queixen dels seus sous, que semblen ser notablement baixos. Aquesta situació afectarà 13 municipis de la comarca d'Osona, on es deixarà de recollir els residus.

A través d'un comunicat de la UGT, explicaven els motius de la vaga, exposant que tenen una càrrega de treball excessiva. Suposadament, un únic operari es veu obligat a fer tasques que haurien d'estar executades per, com a mínim, dues. A més, els recorreguts que han de fer cada dia són molt llargs, per tant, disposen de poc temps per dur a terme les seves obligacions en vuit hores.

Els treballadors es queixen dels seus salaris i de la càrrega excessiva de feina

A més, el problema també recau en els seus salaris, que diuen que són molt baixos. La Mancomunitat La Plana concreta que cobren un 30% menys del que cobren altres treballadors del mateix sector. Aquest descontentament s'ha incrementat per la recent aprovació d'una revaloració dels llocs de treball que havien esperat des del 2007 i que no ha suposat un augment de sou.

Escombriaires recollint escombraries

Per la seva banda, la UGT insta la direcció de la Mancomunitat a prendre mesures immediates per poder abordar la situació i garantir unes noves condicions laborals justes i segures.

A més, concreten que la pujada de sous no suposaria un augment dels impostos per part dels ciutadans, atesos els beneficis de la Mancomunitat. El sindicat també explica que el passat 21 de març van tenir una reunió amb la directiva per abordar la situació, però que l'actitud va ser de “poca predisposició”.

Els 13 municipis que es veuran afectats per la vaga

Aquesta iniciativa afectarà en total 13 municipis que es troben a la comarca d'Osona i que podrien quedar-se sense recollida de residus si la vaga es concreta i continua endavant.

Aquests són Aiguafreda, l'EMD de Sant Miquel de Balenyà, el Brull, el Folgueroles, el Malla, la Muntanyola, el Sant Martí de Centelles, la Santa Eulàlia de Riuprimer, la Seva, el Tarradell, la Tona i el municipi de Viladrau (aquest últim pertany a Girona).

Caldrà esperar per veure si la vaga continua endavant o si, per contra, arriben a un acord abans del pròxim 20 d'abril.

➡️ Actualitat

Més notícies: