Muntatge de primer pla amb Rocío Carrasco somrient i Borja Prado
TELEVISIÓ

Rocío Carrasco no en va tenir la culpa: l'altra teoria sobre Borja Prado i Telecinco

La filla de la popular cantant, tot i que molts pensen el contrari, no va ser el detonant sobre això que va passar amb Borja Prado a la cadena

Borja Prado ja ha iniciat el compte enrere per dir el seu adeu definitiu. El directiu va anunciar la setmana passada la seva dimissió com a president i membre del Consell d'Administració de Mediaset España.

Són molts els que consideren que Rocío Carrasco va tenir alguna cosa a veure en el gir que el grup audiovisual esmentat va fer després de l'emissió de la seva docusèrie, però hi ha unes altres teories.

Han passat gairebé tres anys des d'aquell 10 de març de 2021 en què Sálvame començava la seva emissió anunciant una notícia  de la qual es farien ressò. Una informació que acabaria “amb la mentida més gran de la premsa del cor”. Es va iniciar així una nova etapa a la televisió en què la sèrie documental Rocío, contar la verdad para seguir viva marcaria una fita.

Unes altres veus que consideren que Rocío Carrasco no va ser el detonant dels canvis a Mediaset

La filla de Rocío Jurado, després de més de dues dècades de “mentides i silenci”, decidia explicar-ho tot sobre la seva relació amb Antonio David Flores. Una docusèrie que va posar el focus en la violència masclista, el feminisme i també la salut mental i fins i tot va saltar al terreny polític.

La seva emissió va ser molt comentada i el fet que els seus presentadors, Jorge Javier Vázquez i Carlota Corredera, es posicionessin del costat de Rocío Carrasco també va portar detractors. Una situació que va provocar que part del públic donés l'esquena a Sálvame i comencés una crisi d'audiència que es manté fins avui.

Ara, amb Rocío Carrasco i gran part de la seva família desterrats de Mediaset i amb Sálvame fora de la graella des de ja fa uns quants mesos, alguns en treuen conclusions. És el cas de la periodista Carlota Corredera, que ha posat de manifest el desacord amb aquells que consideren que la filla de l'artista fos la causant del canvi.

La gallega no va voler perdre's la premiere de Vestidas de azul, la segona part de l'exitosa sèrie Veneno produïda pels Javis. Carlota, que es va convertir en gran defensora de Rocío Carrasco, es va referir a si l'emissió de l'esmentat documental va provocar la cancel·lació de Sálvame. Corredera va voler deixar clara la seva postura i va qualificar de fake new el fet d'associar Rocío Carrasco amb el canvi de rumb de Mediaset.

L'expresentadora de Sálvame recordava que el documental de Rocío va ser el programa més vist de 2021 de la televisió. “Jo crec que caldria analitzar les decisions que es van prendre aquell mateix any”, començava dient. A més, mostrava el seu desacord amb el fet de fer una “anàlisi tan interessada i tan partidista” de la situació.

Muntatge de fotos de primer pla de Rocío Carrasco i Carlota Corredera, tots dos amb rostre somrient
Carlota Corredera defensa que la docusèrie de Rocío Carrasco no va provocar el canvi a Telecinco | e-noticies.cat

Carlota Corredera té una teoria en què Rocío surt molt ben parada

Carlota insisteix que “hi ha moltes més anàlisis per fer” sobre els canvis a què hem assistit a l'última etapa de la cadena principal de Mediaset. Unes paraules amb què, sense anomenar-lo, segurament es refereix als canvis fets per membres de la direcció del grup audiovisual com ara Borja Prado. Indirectament, l'expresentadora de Telecinco assenyala el directiu com a causant de la situació.

La veritat és que, després de l'emissió de l'esmentat documental, Mediaset va establir canvis en el codi ètic. Un conjunt de normes en què afirmava que “els seus presentadors i col·laboradors han d'abstenir-se d'emetre opinions, preferències o comentaris polítics”.

Muntatge d'un primer pla de Borja Prado amb el rostre neutre i el plató de 'Tu Cara Me Suena' de fons
Borja Prado deixarà Mediaset els pròxims dies enmig d'una forta crisi d'audiència | Atresmedia, GTRES, e-noticies.cat

Després, va venir la famosa llista de personatges vetats per Mediaset en què en primer lloc apareixia Rocío Carrasco seguida del seu marit, els seus fills i altres familiars.

Persones que no podien aparèixer com a convidades ni ser esmentades a cap dels programes del grup de Fuencarral. Canvis en què continua immers Mediaset i que ara, tot just acabar l'any, també comptarà amb la baixa de Borja Prado.