Muntatge d'un primer pla de Roberto Leal somrient i el logotip d'Antena 3
TELEVISIÓ

Roberto Leal revela l'esforç que fa a Antena 3 per amagar els seus orígens

El presentador de 'Pasapalabra' ha donat detalls de la raó per la qual dissimula una cosa sobre els seus orígens

Roberto Leal s'acomiadava aquesta setmana de dos destacats concursants de Pasapalabra. El madrileny Óscar Díaz aconseguia un bot de més d'un milió d'euros amb Moisés Laguardia com a testimoni de la gesta. El presentador d'Antena 3, poc abans de l'emissió del programa, anava a Espejo Público on va revelar com fa per evitar a la televisió quins són els seus orígens.

L'andalús va explicar a Susanna Griso que se sent molt orgullós del seu accent, però procura dissimular-ho davant de les càmeres. La veritat és que aquest fet crida l'atenció tenint en compte que en altres formats que ha presentat ha parlat sense amagar-ho.

El que Roberto Leal amaga davant les càmeres de Pasapalabra

Per exemple a Operación Triunfo, espai que va conduir durant tres anys, Leal no va fer cap canvi relacionat amb la seva manera de parlar.

El presentador de Pasapalabra ha explicat que quan arriba El Rosco Final parla de manera neutra. El motiu no és altre que evitar que els concursants tinguin dubtes sobre el que està enunciant. La seva intenció és no conduir a l'error en contestar la pregunta.

Primer pla de Roberto Leal amb rostre somrient

“El que faig a El Rosco és que no pugui generar dubtes", apuntava Leal. I continuava explicant: "Sobretot als plurals. Per exemple, dic 'una' o 'unes'… No m'agrada dir neutre perquè no és neutre o no, però ho faig”, va explicar el sevillà.

Una manera de parlar amb què el conductor de l'exitós espai d'Antena 3 s'assegura que els concursants entenguin les definicions.

Precisament sobre el seu accent Roberto Leal va tenir ocasió de parlar amb un altre andalús. El presentador va anar al programa de Joaquín, el Novato i es va referir a com sona el castellà als mitjans.

Roberto Leal durant l'entrevista de Joaquín, el novell a Antena 3

Leal va destacar que els que no parlen de manera neutra són mirats amb lupa. "En el nostre cas amb els andalusos, però amb els gallecs passa igual. També amb els bascos o amb gent que tingui accents marcats com un català, et poden posar la lupa a sobre", reconeixia.

Roberto Leal dissimula el seu accent pel bé dels concursants

En aquella ocasió Roberto Leal ja va reconèixer que "canvia el xip" cada vegada que arriba El Rosco de Pasapalabra. "Intento fer una cosa exquisida perquè no em diguin mai que m'he menjat una 'S'", explicava referint-se als plurals.

Amb tot, l'andalús és conscient que en el seu dia a dia parla d'una altra manera. Joaquín Sánchez, llavors, li confessava que no s'havia adonat de com és de curós Roberto Leal en aquesta part del concurs.

Tot i això, durant la resta de proves de Pasapalabra Leal parla amb el seu accent natural: "Si no, estàs pensant més en com ho dius que en què estàs dient", reconeixia.

Captura de Roberto Leal jugant el rosco de Pasapalabra

Roberto Leal, en una altra ocasió, va revelar que quan treballava als informatius li demanaven que polís el seu accent. Tot i això, anys després, aquestes peticions han desaparegut i no hi ha cap impediment sobre la pronunciació dels comunicadors que apareixen en pantalla.

"Treure't l'accent és renegar de la teva mare", destacava en aquella ocasió. Unes paraules amb què defensava la naturalitat com a qualitat necessària davant les càmeres. Tot i això, sempre hi ha excepcions com la que el mateix presentador explicava durant una part molt concreta del seu programa.

➡️ Televisió

Més notícies: