Muntatge de Rosario Porto seria amb la mirada cap avall, el logotip de Netflix i una bossa de diners al costat d'un emoji de sorpresa

TELEVISIÓ

Netflix no ho sabia: l'hereva de Rosario Porto acaba de guanyar més de 100.000 euros

Netflix ha topat amb el negoci que ha fet qui va rebre l'herència de Rosario Porto després del seu suïcidi

Rosario Porto va saltar a l'actualitat fa 11 anys, concretament per la desaparició i posterior mort de la seva filla Asunta. Ara bé, es va fer encara més coneguda quan ella i el seu marit, Alfonso Basterra, es van convertir en sospitosos i van acabar condemnats a 18 anys de presó.

Rosario Porto, que es va suïcidar a la presó el 2020, ara s'ha tornat a posar al focus mediàtic. Tot perquè aquesta tragèdia que va esquitxar la seva família s'ha convertit en sèrie per a Netflix, sota el títol El Caso Asunta.

Aquesta ficció ha fet que tornin a analitzar-se els fets i que fins i tot surtin a la llum detalls desconeguts que no hi apareixen. Per exemple, Netflix no tenia coneixement que l'amiga de Rosario que va rebre la seva herència acaba de fer un negoci rodó. Negoci pel qual s'ha desemborsat més de 100.000 €.

Rosario Porto: a qui va deixar el seu patrimoni?

Rosario Porto, que tenia un problema de salut pel qual va acabar adoptant Asunta, va ser condemnada per la mort de la seva filla. I és que van existir diverses proves que la van assenyalar directament.

Tot això s'ha tractat a la sèrie de Netflix El Caso Asunta, encara que no les circumstàncies que van tenir lloc després del tràgic succés. Ens estem referint que la gallega va acabar suïcidant-se. Fet que va comportar que una persona heretés tot el seu patrimoni.

Muntatge d'Asunta Basterra i Rosario Porto

En haver mort la seva filla, el llegat de Rosario Porto va passar ni més ni menys que a les mans d'aquella que va ser sempre la seva amiga incondicional. Aquesta, que respon al nom de María Teresa Sampedro, va estar al seu costat després de la mort de la menor i la posterior condemna. Fins i tot va ser l'única persona que la va visitar entre reixes fins que es va llevar la vida, per la qual cosa no va dubtar a establir-la com a hereva.

Amb la mort de Porto, la seva amiga va rebre un llegat important, atès que la família era adinerada i estava ben posicionada. Així, per exemple, va rebre un pis a Vilanova de Arousa, dos pisos a Santiago de Compostela i una tercera propietat més. Ens estem referint al xalet de Teo, on sembla que Asunta va ser asfixiada pels seus pares.

El negoci que ha fet ara l'amiga de Rosario Porto

Rosario Porto va deixar un bon llegat a María Teresa, que ara, segons ha informat El Correo Gallego, acaba de fer un negoci rellevant amb aquest. Ha aconseguit vendre per fi el lloc on va morir la nena, que ja estava a la venda abans de tan dramàtic fet. Immoble de 400 metres quadrats, enclavat en una finca de 10.000 metres quadrats, dotat amb cinc habitacions, pista de tennis, garatge, piscina i celler.

Captura de l'exterior de la casa de Rosario Porto des d'un camí

Pel que sembla, des del principi, Sampedro va voler desprendre's d'aquesta propietat, perquè no li agradava ser propietària de l'escena d'un crim. Hi va demanar 1.000.000 €, però no va aconseguir vendre-la, a causa de la llegenda negra que hi havia sobre aquesta. Per això va haver de rebaixar-la a la meitat, encara que res, tampoc va aconseguir que ningú s'hi interessés.

Després d'aquesta situació, l'hereva de Rosario Porto sembla que va deixar de banda aquest immoble, que es va deteriorar substancialment. I, per si no n'hi hagués prou, també va ser víctima d'okupes, cosa que la va portar a haver de recórrer a la justícia.

Ara, per fi, sembla que ha aconseguit vendre'l. Això sí, per una xifra molt menor, ja que hauria guanyat al voltant de 150.000 €. Però és que aquell requereix molta inversió per posar-ho en condicions habitables i, a més, continua pesant sobre ell una tragèdia que ningú no pot oblidar.

Captura de l'exterior de la casa de Rosario Porto amb vistes a la piscina
➡️ Televisió

Més notícies: