María Galiana durant les entrevistes de l'última temporada de Cuéntame Cómo Pasó a La 1
TELEVISIÓ

María Galiana, l'àvia d'Espanya que va perdre el marit i amb una passió oculta

María Galiana va acomiadar la icònica sèrie espanyola 'Cuéntame como pasó' amb un emotiu discurs a l'acte de comiat

María Galiana, reconeguda pel seu paper com l'entranyable àvia Herminia a la icònica sèrie Cuéntame cómo pasó, va tancar un capítol de la seva vida artística. Aquesta sèrie la va catapultar al cor de milions d'espectadors durant 22 anys.

La nit de dimecres, 29 de novembre, quedarà gravada en la història de la televisió espanyola com l'adeu definitiu d'una de les sèries més icòniques del país. Després de 22 anys en emissió, 23 temporades i 413 episodis. L'esdeveniment de comiat va tenir lloc als Cinemes Callao de Madrid, on els actors es van reunir per a l'estrena oficial de l'últim episodi.

La vida de Maria Galiana

L'actriu, de 88 anys, continua sent incombustible. Galiana, coneguda per la seva independència i geni endimoniat, va compartir el seu menyspreu per les feines de la llar i la seva preferència per contractar ajuda per evitar dependre dels seus fills.

És una dona lleial, treballadora i poc afectuosa, segons les seves mateixes paraules. Es va casar amb 25 anys amb el Rafael, també professor. La María va quedar vídua el 2008 i va educar ella sola sis fills.

En una reveladora confessió, l'actriu va destacar la importància de la seva àvia durant la Guerra Civil, que la va acollir fins als 11 anys. Galiana confessa que la frustració va arribar després de guanyar un Goya, ja que no va tornar a protagonitzar papers principals.

La seva incursió tardana en l'actuació professional va ser a la pel·lícula Pasodoble (1968). Aquesta pel·lícula va marcar el començament d'una espectacular carrera que es va prendre seriosament després de la seva jubilació com a professora d'història i història de l'art el 2000.

María sempre ha estat una gran apassionada del futbol. De fet, va revelar que és una fanàtica del Betis. La química excepcional amb els seus alumnes la va portar a participar com a portera en partits de futbol entre professors i alumnes.

Pablo Rivero i María Galiana al rodatge del capítol final de Cuéntame Como Pasó
Maria no ha desaprofitat el seu temps | RTVE

L'adeu de María Galiana a Cuéntame

Amb 88 anys i una carrera que abasta dècades, Galiana va commoure els seus companys de repartiment i el públic present al comiat. "No marxem per consumpció, marxem perquè després de 22 anys hem de descansar una mica", va expressar satisfeta.

La veterana actriu va agrair als seguidors de la sèrie la seva lleialtat al llarg dels anys. "Estem extraordinàriament contents de com hem acabat, de com en aquests últims set capítols, en aquestes 23 temporades la gent no només no s'ha oblidat de nosaltres, sinó que, fins i tot, jo crec que tenen una mica de pena que marxem", va confessar Galiana.

María Galiana i Carmen Climent a 'Explica'm com va passar'
'Cuéntame como pasó' acaba després de 22 anys | TVE