Foto de l'exterior dels estudis de TV3 a Sant Joan Despí amb el logotip de la televisió
TELEVISIÓ

Els joves passen de TV3 i només un de cada deu catalans la mira

La televisió pública catalana ha patit una important baixada en audiència pel que fa a la franja més jove

El temps en què TV3 era un referent per als catalans sembla que ja s'ha acabat. La televisió pública catalana fa anys que no aconsegueix les audiències d'anys enrere. I això és una cosa que es nota als números de les seves noves apostes, que cada vegada van més a la baixa i no aconsegueixen calar en els espectadors.

O almenys això és el que demostren les darreres dades que han vist a la llum sobre el canal públic de Catalunya. Amb el darrer informe sobre l'any 2023, la consultora audiovisual GECA ha demostrat que l'audiència més jove cada cop s'allunya més de TV3 i de la televisió.

TV3 perd el públic jove

Aquest dimarts, 2 de gener, la consultora audiovisual GECA ha publicat el seu informe anual sobre el consum televisiu, en aquest cas del passat any 2023. No obstant això, les dades pel que fa a TV3 no han sorprès gaire i és una cosa que ja es temia.

És notable el descens que la televisió està patint any rere any pel que fa a la franja més jove. Segons les dades aportades, els espectadors entre 25 i 44 anys han registrat tretze minuts menys aquest 2023 respecte de l'any anterior.

De 117 punts el 2022, es reculava fins als 103 en aquest nou informe. Tampoc no s'han pogut recuperar els seguidors d'entre 13 a 24 anys. Aquesta franja també perdia 11,4 punts si tenim en compte les dades del 2022.

La caiguda de consum televisiu no ha estat tan marcada en espectadors de més edat. Tot i això, també s'ha pogut constatar una baixada de 0,9 dècimes en els seguidors de més de 65 anys.

Pel que fa a la quota anual, la televisió pública catalana ha registrat un 13,9%. Tot i això, encara que es manté líder a Catalunya, ha perdut dues dècimes respecte a l'any anterior, que aconseguia un 14,1%.

Cau en picat el consum de televisió

L'informe de GECA ha deixat clar que el consum televisiu cada cop perd més pistonada. Les dades anteriors ja apuntaven a un descens clar, amb una caiguda de 24 minuts per persona.

I aquest 2023 s'ha registrat, de fet, el mínim històric tant a nivell de Catalunya com a tot Espanya. Es tracta de la xifra més baixa comptabilitzada des del 1992.

La televisió més tradicional i en obert tan sols era consumida uns 163 de mitjana per persona a Catalunya. Unes dades ínfimes, si tenim en compte el consum de dècades enrere.