Muntatge de fotos d'Álvaro Morte amb cara seriosa en primer pla i, de fons, una imatge d'un cartell promocional de 'La casa de papel'
TELEVISIÓ

El dineral que ha guanyat Álvaro Morte per ser 'el Profesor' de 'La Casa de Papel'

Amb la mítica sèrie de Netflix, Álvaro Morte ha vist multiplicats els seus guanys molt considerablement

Álvaro Morte s'ha convertit en un dels actors espanyols més reconeguts gràcies al seu paper com 'el Profesor' a La Casa de Papel. Molt abans d'això, va tenir papers en altres sèries com ara Amar es para siempre o El secreto de Puente Viejo. En l'actualitat, es troba treballant en un thriller de terror anomenat Immaculate.

La sèrie emesa a Netflix va ser tot un èxit i es va posicionar com el més vist de la plataforma, aconseguint augmentar els seus ingressos. Álvaro Morte també va veure incrementat el seu caixet, una xifra que ara ha sortit a la llum. Per cada episodi emès, Morte es va embutxacar 100.000 € que, juntament amb les tres temporades següents, van sumar la sucosa quantitat de 2,1 milions d'euros.

Álvaro Morte va guanyar una gran quantitat de diners

La Casa de Papel és un dels grans fenòmens televisius que ha portat Netflix a l'èxit. Álvaro Morte hi encarnava el paper d''el Profesor', encarregat de liderar la banda que perpetraria el robatori més famós de la televisió.

Plànol mitjà d'Álvaro Morte amb rostre seriós interpretant 'El Professor' a la sèrie de Netflix 'La Casa de Papel'

Amb ell, altres personatges coneguts com ara Úrsula Corberó, Itizar Ituño, Pedro Alonso, Miguel Herrán, Jaime Lorente i Esther Acebo van veure augmentada la seva fama. I no només la fama, també el compte bancari. Tal com publica Spoiler, especialitzat en la matèria, l'elenc principal encapçalat per Morte es va embutxacar 100.000 € per capítol.

Després de l'èxit de la primera temporada, la plataforma va decidir gravar-ne tres més amb un total de 21 capítols. Per això, els ingressos d'Álvaro es van veure augmentats fins a la xifra de ni més ni menys que 2,1 milions d'euros en total. Un dineral que l'actor d'Algesires ha aconseguit guanyar només gràcies al seu paper a la mítica sèrie.

Tot això no hauria estat possible si Netflix no hagués comprat els drets de la sèrie a Vancouver Media i Atresmedia. Recordem que la sèrie es va començar a emetre el 2017 a Antena 3, sense gaire èxit. A finals d'any, la plataforma la va comprar i va aconseguir un èxit sense precedents d'una sèrie de parla no anglesa.

Plànol mitjà d'Álvaro Morte amb rostre seriós interpretant 'El Professor' a la sèrie de Netflix 'La Casa de Papel'

Va ser llavors quan es van començar a produir tres temporades més que portarien els seus protagonistes a guanyar molts més diners. Amb aquestes noves temporades, van veure multiplicats els seus guanys.

Álvaro Morte, més enllà del seu èxit a Netflix

Tot i que La Casa de Papel ha enlairat Álvaro com un dels actors més reconeguts, la veritat és que la seva trajectòria és àmplia. Poc després de començar la seva carrera de Telecomunicacions, es va adonar que el seu fort era la interpretació. Va aconseguir una beca a Finlàndia i va finalitzar els seus estudis a Madrid.

Avui dia la seva cara està irremeiablement vinculada al seu paper com 'el Profesor', però molt abans ja havia debutat en altres sèries. Per exemple, a El secreto de Puente Viejo o a Amar es para siempre. També va participar en un episodi d'Aída i d'Hospital Central.

Plànol mitjà d'Álvaro Morte amb rostre seriós interpretant 'El Professor' a la sèrie de Netflix 'La Casa de Papel'

Però, sens dubte, seria amb la mítica sèrie de Netflix amb què arribaria la seva feina més important. Hi ha estat present en les seves cinc temporades i era el primer a acomiadar-se dels seguidors després de gravar l'últim episodi. “Deixant per última vegada el plató, sobren les paraules, agraït per tot, a tu, estimat Profesor, trobaré a faltar passar-ho tan bé amb tu”, publicava.

El 2012 va crear la seva companyia de teatre amb la seva dona i, després del final de La Casa de Papel, Morte té nous projectes. Un d'ells s'estrenarà el pròxim 1 de maig als cinemes, es tracta d'un thriller de terror anomenat Immaculate que promet enganxar els espectadors a les butaques. També està treballant per produir ficcions en anglès, després d'arribar a un acord amb Sony Pictures Television.

➡️ Televisió

Més notícies: