Captures de vídeo

SUCCESSOS

El vídeo de la detenció d'un marroquí que reflecteix el que està passant a Barcelona

L'integrant d'una banda de lladres va ser caçat in fraganti i les imatges cirden l'atenció

Barcelona ha esdevingut una ciutat sense llei on les bandes de lladres actuen amb total impunitat. Una mostra de la creixent inseguretat a la ciutat comtal és el vídeo de la detenció d'un marroquí que volia robar-li el mòbil a una noia. Les imatges corren per les xarxes socials, i són un reflex fidel de la degradació de Barcelona i la inseguretat quotidiana que han de patir els veïns.

El protagonista del vídeo és un marroquí que va ser caçat in fraganti mentre intentava robar-li el mòbil a una noia amb violència. Un transeünt reté el lladre tot esperant que arribi la policia. El delinqüent intenta fer llàstima a terra, dient que viu al carrer, i demana perdó a la noia, que visiblement nerviosa li crida “posa't a treballar com fem tots”.

La víctima relata que el delinqüent pertany a una banda organitzada de lladres en patinet que roben mòbils i els emmagatzemen en un pis de la Florida, a l'Hospitalet, per vendre'ls. El lladre intenta escapolir-se per fugir, mentre la policia es demora a arribar. “Per a multites sí que hi són, però quan els necessites no vénen”, diuen nerviosos els presents, amb la tensió en augment.

Alguns dels espectadors de l'escena es posen de part del lladre, dient als que el retenen que no facin mal. El lladre plora, però quan arriba la policia deixa anar tota la ràbia amb insults i amenaces a qui l'han caçat. “No li passarà res, demà al carrer”, diu resignada la víctima, i una altra senyora respon “que el manin al seu país”.

La xacra dels multireincidents

Les xarxes socials han esclatat, amb persones que no entén “perquè volem gent així al nostre país, per atemorir-nos i estar submisos a ells?”. Hi ha un clam demanant la deportació immediata dels delinqüents. També lamenten l'imparable procés de degradació que pateix Barcelona, on hi ha barris sencers presos per la delinqüència i l'incivisme.

Les dades oficials demostren que la majoria dels delictes comesos a Barcelona són comesos per un nombre relativament reduït de persones. És a dir, que abunda la multireincidència, delinqüents que surten al carrer quan són detinguts i se senten amb impunitat per tornar a actuar perquè saben que no els passarà res. Una problemàtica a què el govern català i l'ajuntament de Barcelona no s'hi volen enfrontar.

➡️ Successos

Més notícies: