Captura de pantalla de Twitter

SUCCESSOS

El vídeo d'uns joves recuperant un mòbil robat a Barcelona que tots aplaudeixen

Les imatges circulen per les xarxes socials, on elogien l'actitud dels joves que no es deixen intimidar

L'augment de la criminalitat i la impunitat de la delinqüència a Catalunya ha obligat els ciutadans a posar-se la capa d'herois. És el que ha passat a Barcelona, on uns joves van perseguir el marroquí que havia robat un mòbil fins a aconseguir recuperar-lo. Les imatges han estat molt compartides a les xarxes socials, on els internautes aplaudeixen la valentia dels joves i la covardia del lladre.

L'escena passa a altes hores de la nit a Barcelona, quan un marroquí roba el mòbil a uns nois. Aquests, lluny de quedar-se aturats, corren darrere seu fins a aconseguir-ho i demanar-li que els torni el dispositiu. El lladre primer es mostra desafiant, però després es va caminant ràpidament mentre és perseguit pels joves.

En veure el cotxe de la policia, el delinqüent llença el mòbil i surt corrent. Els joves paren a la policia i els expliquen el que ha passat, afirmant que “acaba de llençar el mòbil que havia robat”. Els agents surten a la carrera darrere del delinqüent, a qui van identificar després de ser caçat i acusat de robatori amb intimidació.

'La societat està despertant a poc a poc'

“Així és com es recupera un mòbil, la societat està despertant a poc a poc, però val més tard que mai”. És un dels molts comentaris que acompanyen el vídeo i que posen en valor la reacció dels joves que no es deixen intimidar. Així mateix, destaquen la degradació que pateix Barcelona, on “ja no es pot passejar tranquil·lament de nit”.

A més, molts internautes afirmen que el lladre només l'identificaran i no passarà res, i demanen deportacions massives d'estrangers delinqüents. “Això només se soluciona d'una manera”, asseguren, i qualifiquen el delinqüent de “escombraries que permetem que entri al nostre país ia sobre la mantenim”. Hi ha un altre comentari que irònicament el defineix com “un jovelandès amant de la integració i cotitzant per a la guardiola de les pensions”.

Creixen els robatoris i les agressions sexuals

Segons dades oficials, la criminalitat va créixer un 7% el 2023, sent els robatoris i les agressions sexuals els delictes que més es van disparar. Els furts van créixer un 6,1%, mentre que els robatoris amb violència es van incrementar un 1,5%. Crida especialment l'atenció la xifra d'agressions sexuals, que va créixer un 40% l?últim any a Barcelona.

➡️ Successos

Més notícies: