Rescat al riu Xúquer

Troben el cos d'un jove de 18 anys que feia hores que estava desaparegut a València

El noi es va desaparèixer quan es donava un bany al riu Xúquer

Un jove de 18 anys va morir diumenge passat ofegat al riu Xúquer, a València, després que se li perdés la pista durant hores.

Cap a les 15.20 hores, es va avisar als serveis d'emergència per la desaparició del jove a qui se li havia perdut la pista al riu Xúquer.

Fins allà es va mobilitzar el grup de rescat GERA, amb un helicòpter medicalitzat, els bombers dels parcs de Xàtiva i del parc de bombers voluntaris de Navarrés, una brigada forestal del cos provincial i una unitat de bombers forestals de la Generalitat.

Segons explica el Consorci Provincial de Bombers de València i el Centre d'Informació i Coordinació d'Urgències (CICU), es va traçar un dispositiu de recerca a l'entorn i dins del riu per procedir al rescat del jove.

Després d'un temps de cerca, s'ha trobat el jove que estava inconscient a l'aigua. Després de treure el noi de l'aigua, el metge a bord de l'helicòpter ha fet les tasques de reanimació fins que han arribat un SAMU i una ambulància de suport vital bàsic. Tot i la mobilització de serveis mèdics, no han pogut fer res per la seva vida i han hagut de confirmar la seva mort.

De moment, se'n desconeixen els motius i la causa de la mort, encara que podrien estar relacionades amb un possible ofegament. Ara només queda esperar l'autòpsia judicial, que revelarà les causes d'aquest possible ofegament.

Riu Xúquer a València
Tot i la mobilització de serveis mèdics, no han pogut fer res per la seva vida | Bomberos Valencia

Es disparen els ofegaments a València

Després de les tres persones ofegades dijous passat a la platja de Tavernes, i la mort d'aquest jove al riu Xúquer, ja són 33 les persones mortes en espais aquàtics a la Comunitat Valenciana des de començament d'any.

Aquesta xifra és gairebé la meitat de les registrades l'any passat, que van ser 67. Per això, les autoritats de la Comunitat Valenciana apunten que aquest any se superarà aquesta xifra, ja que encara queda la meitat de la temporada estival. I és que en el còmput global, la Comunitat Valenciana és l'autonomia amb més persones ofegades de tot el país els quatre últims anys.

Salvador Perelló, responsable de Formació de la Federació de Salvament i Socorrisme de la Comunitat Valenciana (FSSCV), assegura que "moltes platges valencianes no compten amb vigilància i cal tenir en compte que la majoria d'ofegaments es produeixen en zones on caldria existir servei de socorrisme".

Per això, des de la Federació de Salvament i Socorrisme de la Comunitat Valenciana reclamen a la Generalitat que assumeixi les competències de vigilància de les platges, per evitar seguir sumant morts a les costes.