Servei d'emergències pediàtriques

Una nena de 9 anys, a l'UCI després d'ofegar-se a Girona

La seva germana, de 6 anys, també està ingressada al mateix centre hospitalari

Una nena de 9 anys roman ingressada a l'UCI de l'hospital Josep Trueta de Girona en estat greu després d'ofegar-se dissabte a una platja de Castelló d'Empúries. La seva germana, de 6 anys, també està ingressada al mateix hospital en estat menys greu, també per ofegament.

Cap a les 14.20 de dissabte, els serveis d'emergències van ser alertats de l'ofegament de dues germanes de nacionalitat estrangera a la platja de Can Comes, a Castelló d'Empúries. No han transcendit més dades sobre la família, però se sap que eren angloparlants i se sospita que estiguessin allotjats al càmping La Laguna, que es troba just davant de la platja de Can Comes.

Platja Can Comas (Girona)
A la platja de Can Comes, en ser una platja natural i de difícil accés, no hi ha servei de socorrisme | Google Maps

I és que, encara que des de Protecció Civil alerten sobre la importància de tenir en compte les banderes de les platges, al moment de l'incident, a la platja de Castelló d'Empúries onejava la bandera verda. A la platja de Can Comes, com que és una platja natural i de difícil accés, no hi ha servei de socorrisme. Així i tot, en ser alertats del que havia passat, socorrista de platges pròximes van anar a Can Comes a auxiliar les nenes.

Els efectius del Sistema d'Emergències Mèdiques que es van desplaçar fins a la platja, van traslladar la nena de 9 anys amb helicòpter a l'hospital Josep Trueta, i a la seva germana en ambulància fins al mateix centre.

De moment, la menor de 6 anys presenta una evolució favorable, mentre que la germana de 9 anys continua ingressada a l'UCI en estat crític. A més, els familiars de les dues menors han rebut suport psicològic al mateix hospital.

Encara no se saben les causes que van portar a l'ofegament de les nenes, ni els que van ser els seus rescatadors. Els Mossos estan demanant col·laboració per trobar-los. Per la seva banda, els socorristes han apuntat que aquests són de parla anglesa i que possiblement també poden estar allotjats al càmping La Laguna.

Dissabte tràgic a Catalunya: dues persones més ofegades a piscines particulars

Aquest dissabte ha estat un dia tràgic a Catalunya. I és que a més de l'ofegament de les dues nenes a Castelló d'Empúries, dues persones han mort per ofegament a piscines privades.

El primer succés, passava cap a les 12.39 hores, quan els serveis d'emergències rebien l'avís que un jove de 20 anys s'havia ofegat en una piscina privada a Canyelles (Barcelona).

Salvament a una piscina
Dues persones han mort per ofegament a piscines privades dissabte passat | Europa Press

El Servei d'Emergències Mèdiques va acudir al lloc dels fets al costat d'un helicòpter i dues unitats terrestres, però no van poder fer res per salvar la vida al noi.

Pocs minuts després de les dues del migdia, els serveis d'emergències també rebien l'avís d'ofegament d'una persona a una piscina privada a Puigcerdà (Girona). El Sem també va activar dos equips d'ambulàncies i un helicòpter, però no van poder fer res per la víctima, un home de 84 anys.

I és que, segons Protecció Civil, des que va començar la temporada d'estiu el 15 de juny, ja són set les persones mortes per ofegament a piscines catalanes.

Si ens centrem en xifres nacionals, només aquest mes de juliol, 75 persones han perdut la vida a platges i piscines a Espanya.