Un home i una imatge de l?accident del pont de baltimore
SUCCESSOS

Miguel, el pare de 3 nens que va desaparèixer en col·lapsar el pont de Baltimore

Les baixes temperatures de les aigües del riu Patapsco i la profunditat de 15 metres ha dificultat el rescat dels desapareguts

El 25 de març passat es va esfondrar l'emblemàtic pont Francis Scott Key, de la ciutat nord-americana de Baltimore. Aquest es va esfondrar sobre el riu Patapsco després que un vaixell de càrrega xoqués contra un dels seus pilars. El fet que aquest riu tingui les temperatures tan baixes i tanta profunditat ha dificultat el rescat dels desapareguts que estaven en aquell moment a la passarel·la, com en Miguel.

Des del 25 de març passat, les autoritats estan buscant el cos de sis treballadors desapareguts després del col·lapse de la plataforma de Baltimore. Les famílies es mostren desesperades i passen amb gran dolor un dol que no s'esperaven haver de passar. La dona d'un dels operaris, Miguel, ha demanat que no cessin amb la recerca, ja que ja han recuperat dos cadàvers.

La dona d'un dels desapareguts demana que es continuï la cerca

María del Carmen Castelló, l'esposa del Miguel, continua demanant-los a les autoritats que continuïn buscant-lo per així poder enterrar el seu marit i que descansi en pau. La María explicava com aquell mateix matí s'havia acomiadat del seu marit, com cada dia abans que es dirigís a Baltimore. Un dels desapareguts, Miguel, de 49 anys, era del Salvador i tenia tres fills.

Un vaixell esfondra un pont als Estats Units

En Miguel va caure a l'aigua al costat d'altres 5 companys de feina quan el vaixell va carregar contra el pont de Baltimore. Dos dels cossos han estat rescatats i, dimarts 26 de març a última hora, els guardacostes donaven per finalitzada l'operació de recerca i rescat dels altres. És per això que la María continua insistint que continuïn buscant el cos del seu marit.

Les tasques de rescat dels desapareguts van cedir un dia després

Per la seva banda, el departament de bombers ha buscat els desapareguts amb sonars i drons submarins. També hi ha hagut un equip de bussos recorrent el riu per intentar trobar les persones i els vehicles que van caure a l'aigua. Tot i això, el riu de Baltimore no ajuda en absolut.

Es tracta d'un riu amb 15 metres de profunditat on l'aigua pot assolir temperatures molt baixes. En aquell moment, les aigües tenien una temperatura entre uns 7 o 8 graus centígrads. Això complicaria la feina de rescat i també faria que la desesperació i el dolor dels familiars de les víctimes s'accentués.

➡️ Successos

Més notícies: