Fotomuntatge amb una imatge de fons d'un cotxe de la Guàrdia Civil i una rodona vermella al capdavant amb un agent del cos d'esquena

SUCCESSOS

Mor un veí de Barcelona després de patir un fatal accident a Osca

L'home, de 48 anys i veí de Barcelona, estava acompanyat per un altre excursionista quan va tenir lloc l'accident

Un tràgic succés ha commocionat la comunitat muntanyenca d'Espanya. Un home de Barcelona va morir aquest diumenge durant una travessia a l'Embut de Pineta, a Osca. L'home, de 48 anys i veí de Barcelona, estava acompanyat per un altre excursionista quan va tenir lloc l'accident.

Diumenge a la tarda, els dos muntanyencs van ser sorpresos per un despreniment de pedres. Aquest tipus d'incidents pot ser causat per diversos factors, incloent-hi l'erosió natural, les condicions climàtiques adverses, i l'activitat humana. En aquest cas, es va informar que les condicions meteorològiques eren desfavorables, amb forts vents que van complicar les feines de rescat.

La víctima era un veí de Barcelona

La Guàrdia Civil i els equips de rescat de muntanya van rebre la trucada d'alerta per part d'altres excursionistes que van presenciar l'accident. A causa del mal temps, l'helicòpter de la Guàrdia Civil no es va poder enlairar. Obligant a l'equip de rescat a arribar a peu fins al lloc.

En arribar, van trobar un dels homes inconscient a causa de l'impacte de les pedres. Els serveis d'emergència van intentar reanimar-lo, però malauradament l'home havia mort. El seu company, també de 48 anys, va ser trobat greument ferit.

Després d'estabilitzar-lo, va ser traslladat a l'Hospital San Jorge de Huesca on es troba en procés de recuperació. Tot apunta que no es tem per la seva vida. Fins al moment, no han transcendit més detalls sobre el fatal accident.

Imatge d'un helicòpter de la Guàrdia Civil volant

El cos de la víctima mortal ha estat rescatat aquest dilluns

A causa de la difícil ubicació i les males condicions meteorològiques, no es va poder rescatar el cos del muntanyenc mort fins aquest dilluns al matí. L'helicòpter de la Unitat Aèria i el GREIM de Boltaña han aconseguit accedir al lloc amb l'ajuda d'una grua i han transportat el cos.

Aquest tràgic incident posa de manifest la importància de la seguretat a la muntanya i la preparació adequada abans d'emprendre una travessia. Les condicions meteorològiques poden canviar ràpidament i és vital estar preparat per a qualsevol eventualitat. La comunitat muntanyenca de Barcelona i Osca lamenta profundament aquesta pèrdua i envia els seus condols als familiars i amics de la víctima mortal. 

➡️ Successos

Més notícies: