Imatge de Rosa Peral, encausada pel crim de la Guàrdia Urbana, durant el documental 'Les Cintes de Rosa Peral'

Rosa Peral parla sobre la mort de la seva mare: 'Segueixo sense assimilar-lo'

Rosa Peral i el seu pare parlen del que li va passar a la seva mare mentre ella estava a la presó

El 8 de setembre passat, Netflix i Brutal Media van estrenar 'El cos en flames', una sèrie sobre el crim de la Guàrdia Urbana. A més, també van estrenar 'Les cintes de Rosa Peral', un documental on Rosa Peral dona la seva única entrevista des de la presó explicant la seva versió dels fets.

En aquest documental, Rosa parla sobre el crim, en què segueix acusant el seu examant, Albert López, de ser el veritable assassí de Pedro Rodríguez. No només això, Rosa descobreix al documental la seva part més secreta, en què parla de les seves filles i dels seus pares.

Logo de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies dels SUCCESSOS més destacats de Catalunya al WhatsApp!

Francisco Peral, pare de Rosa, també apareix al documental, donant la seva visió del que ha passat. La mare, en canvi, no va poder aparèixer, ja que va morir un temps abans que s'enregistrés el documental. Així i tot, Francesc i la seva filla, parlen sobre ella i sobre com va viure la detenció i acusació de la seva filla.

La mare de Rosa Peral, mor quan si filla està a la presó

Si bé és cert que no es coneixen les causes de la mort de la mare de Rosa Peral, tant la seva filla com el seu marit en parlen a 'Les cintes de Rosa Peral'.

Al documental, Rosa lamenta el que va viure la seva mare. “Tot això li feia molt de mal. Veure que jo d'aquí no podia sortir, veure aquest tipus de restriccions, veure tot el que ha anat passant amb mi, tot el que s'ha anat dient…”, explica Peral.

I és que en el moment del judici per l'assassinat de Pedro Rodríguez, la mare de la Rosa no va declarar al judici, ja que en aquell moment el seu estat mental ja no els ho permetia.

Francisco i la seva dona, pares de Rosa Peral, entrant al judici del crim de la Guàrdia Urbana
Els pares de Rosa Peral sempre han cregut en la innocència de la filla | Atresmedia, Antena 3

En canvi, Francisco Peral sí que va declarar. El pare de la Rosa va assegurar en una primera declaració que sí que havia vist Pere aquell matí. Després, al judici, va assegurar que es va equivocar quan va dir que havia vist la víctima un dia després del crim.

Tot i això, els Mossos d'Esquadra van declarar que Francisco Peral els havia confessat que “va mentir per què la seva filla els ho havia demanat”

Sigui com fos, al documental, Francisco Peral assegura que la seva dona no entenia el que estava passant, ni l'enrenou mediàtic que s'havia format al voltant del crim que va cometre la seva filla. Per a ells, Rosa Peral continua sent innocent.

“La meva dona sempre em deia 'però per què ha de ser a dins si la meva filla no ha fet res?'. I és clar, com ho expliques tu si no té el cap en condicions? La veritat és que va ser molt dur”, explica Francisco al documental.

A més, des de l'ingrés de Rosa a la presó, el 2017, els pares de la Rosa van haver de lluitar contra Rubén, l'exmarit de la seva filla, perquè els permetés portar les seves nétes a la presó a veure la seva mare.

Rosa Peral, amb les seves filles, estirada en un llit somrient
Els pares de Rosa Peral van lluitar perquè les seves nétes visitessin la seva filla a la presó | Netflix

Més tard, la mare de Rosa Peral va emmalaltir. Peral relata que quan la seva mare estava malalta, trucava diàriament per preguntar al pare per l'estat de salut de la seva mare.

Segons explica la Rosa, la seva mare feia una setmana s'havia sotmès a una operació i tant ella com el seu pare pensaven que aguantaria. Però la seva mare va acabar mort.

Rosa assegura al seu documental que la situació va ser molt dura. Segons relata la presa, la mort de la seva mare va ser sobtada i que no s'ho esperaven. També lamenta la situació, ja que es troba lluny del nucli familiar. “Jo estava molt unida a la meva mare”.

“Segueixo sense assimilar-ho perquè soc aquí tancada i no soc a casa. No puc veure que ella no hi és”, explica Peral des de la presó de Mas d'Enric a Tarragona.

 • Rosa Peral amb Albert López en una imatge presa mesos abans de la mort de l'agent Pedro Rodríguez
 • Imatge de Rosa Peral, encausada pel crim de la Guàrdia Urbana, durant el documental 'Les Cintes de Rosa Peral'
 • Primer pla de Rosa Peral somrient
 • Rosa Peral, assassina de Pedro Rodríguez, vestida amb unifrome de la Guàrdia Urbana
 • Imatge de Rosa Peral detinguda amb els Mossos d'Esquadra
 • Imatge de Rosa Peral, autora del crim de la Guàrdia Urbana
 • Rosa Peral i Albert López, en un dinar de treball, dies després de matar Pedro Rodríguez
 • Rosa Peral i Pedro Rodríguez, somrients
 • Imatge de Rosa Peral i Albert López, del crim de la Guàrdia Urbana
 • 1/9
 • Rosa Peral amb Albert López en una imatge presa mesos abans de la mort de l'agent Pedro Rodríguez