Una ambulància arriba a la casa on una dona retinguda per un policia retirat, el 30 d'agost del 2023, a Alzira, València

Mor el nadó de 22 mesos que es va ennuegar berenant a la guarderia

El menor estava estat de mort cerebral i estava connectat a un respirador

El nadó de 22 mesos que es va ennuegar el passat dilluns, 11 de setembre, en una guarderia de València ha acabat perdent la vida. El menor estava mastegant un tros de pa, acompanyat de les seves cuidadores, quan tot va passar.

El nen va ingressar dilluns a la Unitat de Cures Intensives (UCI) de Pediatria després de patir lesions irreversibles per la falta d'oxigen que va tenir durant l'ennuegament. Va entrar en estat de mort cerebral i estava connectat a un respirador.

El menor va berenar pa amb oli i sal quan van notar ‘alguna cosa rara’

El menor estava berenant quan es va desencadenar la tragèdia. I és que, tal com apunta la teva professora, el petit va mastegar pa amb oli i sal quan de sobte va demanar aigua i, tot seguit, es va treure menjar de la boca.

Seguidament, el nadó es va tirar a terra i una altra cuidadora de l'escola bressol el va aixecar per donar-li aigua. En aquell mateix instant ja van notar que “una cosa rara” passava amb el petit.

Logo de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies dels SUCCESSOS més destacats de Catalunya al WhatsApp!

Les cuidadores del nadó van trucar al 112 i a la mare del menor. Mentrestant, el personal de l'escola bressol el va reanimar i el va col·locar en posició lateral de seguretat.

Segons apunta Las Provincias, el petit expulsava algunes gotes de sang pel nas i la boca, però les cuidadores van pensar que el petit s'havia mossegat el llavi mastegant. Tot i això, de seguida van descartar aquesta hipòtesi en veure que tenia dificultats per respirar. El nadó estava rígid i pàl·lid, així que el van refrescar amb aigua al clatell i al front, però no van poder evitar que quedés inconscient.

Hospital de la Fe
El menor estava ingressat a l'Hospital La Fe en estat crític | Wikipedia

Un gran desplegament policial i sanitari va intentar salvar la vida del menor

Fins al lloc dels fets, s'han desplaçat tres unitats de la Policia Local de València i un equip del Servei d'Ajuda Mèdica Urgent (SAMU) per auxiliar el menor. El nen tenia la tràquea obstruïda amb molles de pa i alguns agents amb coneixements de primers auxilis van fer tot el possible per mantenir-lo amb vida.

Quan va arribar l'equip mèdic del SAMU li van poder fer les maniobres de reanimació cardiopulmonar avançada al menor i van aconseguir recuperar les constants vitals. En aquest mateix instant, va ser traslladat a l'Hospital La Fe escortat per un cotxe patrulla que va obrir pas per agilitzar l'arribada del nen al centre hospitalari. Allí, va quedar ingressat en estat crític on, tristament, va acabar perdent la vida. Descansa en pau.