A l'esquerra, Rosa Peral en un judici. A la dreta, Angie Molina, en un judici. Totes dues són enemigues a la presó

L'enemiga de Rosa Peral a la presó: Angie Molina, l'autora del crim perfecte

Les dues preses van coincidir a la presó i van tenir una forta discussió

El 19 de febrer de 2008, María dels Àngels Molina Fernández, coneguda com a Angie, va assassinar la seva suposada amiga Ana María Páez. Angie, que quedarà en llibertat el 2027, va planificar el crim amb anys d'antelació, ja que es va fer passar per Ana i la va assassinar per cobrar la seva assegurança de vida.

“Freda, calculadora i cruel”, són alguns dels adjectius amb què es descriu l'Angie. Alguns els comparteix amb Rosa Peral, l'autora del 'crim de la guàrdia civil' amb què va coincidir a la presó de Brians 1 (Barcelona). Totes dues, malgrat tenir certs punts comuns, van ser protagonistes d'una forta baralla dins la presó

'El crim perfecte': l'assassina que va suplantar una identitat

El 19 de febrer de 2008, la senyora de la neteja troba el cadàver d'Ana Páez estirat al sofà, nu, amb semen de dos gigolós a la boca i genitals i una bossa de plàstic lligada al cap. L'escenari on es va trobar va fer creure que en un primer moment es va tractar d'un joc sexual que va sortir malament.

A l'esquerra, Angie Molina, autora del crim perfecte. A la dreta, la víctima, Ana María Páez
Angie Molina (a l'esquerra) va assassinar la seva amiga Ana Páez (a la dreta) per cobrar una assegurança de vida | Atresmedia, La Sexta

L'assassina, Angie Molina, va planificar durant gairebé dos anys un crim que podria haver estat el crim perfecte, fins que va cometre diversos errors.

El 1996, després de la mort del seu marit en estranyes circumstàncies per les quals Angie va ser investigada a les Canàries, la dona es va traslladar a Barcelona. Allà, el 2001, va començar a treballar com a cap de Relacions Humanes en una empresa internacional. Allà, va conèixer Ana Páez, la seva víctima que treballava per a ella.

Després de fer-se amiga d'Ana, Angie va robar les dades del passaport i del DNI entre el 2006 i el 2007, amb què va contractar sis pòlisses de crèdit i deu assegurances de vida, que van superar el milió d'euros.

Logo de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies dels SUCCESSOS més destacats de Catalunya al WhatsApp!

Un cop va aconseguir els contractes bancaris, fent-se passar per l'Anna utilitzant una perruca, l'Angie va començar a planificar el crim amb l'objectiu de no aixecar sospites. La idea d'Angie era simular un joc sexual que sortia malament.

Per això, dies abans del crim, Angie va anar a l''American Gigoló' de Barcelona, un local on va pagar dos prostituts a canvi que omplissin de semen uns pots esterilitzats.

Tot i que els gigolos no van comparèixer en el judici, que es va celebrar el 2012, el responsable del bordell va reconèixer Angie davant al tribunal.

Després d'això, Angie va arrendar un apartament amb el nom d'Ana María Páez al carrer Camprodon. Després, el 19 de febrer, Angie va citar Ana en aquest apartament per sopar i allà posar fi a la seva vida.

Angie Molina, autora del crim perfecte
Angie ha estat ratllada de freda, calculadora i cruel | Atresmedia, La Sexta

El matí del crim, Angie va anar amb el seu Porsche 911 a la seva Saragossa natal. El motiu? Angie va anar a recollir les cendres de la seva mare, que havia mort el 22 de gener del 2007, és a dir, un any abans.

Per anar a Saragossa, Angie va utilitzar els peatges amb el Teletac per deixar rastre. De tornada, l'assassina va pagar els peatges de l'autopista en efectiu per no deixar pistes de la tornada. Tot i això, el seu telèfon va corroborar que Angie era a la capital catalana.

Un cop a l'apartament, l'Angie va drogar l'Anna i li va posar una bossa al cap, amb què la va asfixiar fins a provocar-li la mort i després simular un joc sexual.

Després del crim, la policia va descobrir que Angie feia més de dos anys que suplantava la identitat d'Anna, fins que va posar fi a la seva vida.

Angie es troba presa a la presó de Brians fins al 2027. La dona es troba en un règim de segon grau i sense expectatives d'obtenir el tercer grau, ja que els informes penitenciaris ho creuen desfavorable.

Angie Molina, autora del crim perfecte, al judici
Angie Molina compleix la seva condemna a Brians 1 (Barcelona) i quedarà en llibertat el 2027 | CCMA

Guerra d'egos entre Rosa Peral i Angie Molina a la presó

Carles Porta, al seu programa Crims, ha explicat els crims d'Angie i Rosa Peral, però amb una diferència. Mentre que al crim d'Angie li va dedicar un capítol, al de Rosa Peral, en va dedicar quatre.

De fet, fa uns mesos, Carles Porta comptava al canal de YouTube de Jordi Wild, The Wild Project , que Angie i Rosa van coincidir a la presó de Brians. Allí, van tenir una forta discussió en la qual Rosa Peral, va atribuir a Angie que ella havia tingut un lloc més protagonista en la sèrie de true crime.

“Calla, que a mi Crims em va fer quatre capítols, i a tu, només un”, reproduïa Porta a l'entrevista, citant Rosa Peral.

Ara, a causa del caràcter problemàtic de totes dues, Angie compleix condemna a Brians 1 (Barcelona), mentre que Rosa Peral ho fa a Mas d'Enric (Tarragona).