Captura de pantalla d'un vídeo
SUCCESSOS

VÍDEO | El robatori descarat en una botiga que ja és normal a moltes ciutats catalanes

Ha succeït a Amposta i les imatges estan circulant a les xarxes socials

La imatge va ser captada per les càmeres de seguretat d'una botiga de roba per a nens en una de les artèries principals d'Amposta, a la província de Tarragona. Una parella entra a la botiga aparentant ser dos clients normals, que omplen la cistella de productes de forma compulsiva amb total normalitat. Quan la dependenta s'acosta cap a ells surten corrents sense advertir que estan sent gravats.

Desafortunadament, aquesta escena s'ha convertit en el dia a dia per a molts botiguers no només a Amposta sinó a moltes altres ciutats de Catalunya. Recentment assistim a la denúncia dels comerciants d'un carrer principal a Badalona, que van mostrar com actuen les carteristes robant als clients dia sí dia també. Les víctimes d'aquests robatoris pugen les imatges a les xarxes socials per denunciar la inseguretat a Catalunya.

El vídeo d'aquesta parella robant en una botiga a Amposta ja està circulant per les xarxes, davant la indignació de molts. Jesús Colomé, veí de la localitat, ha compartit el vídeo amb un cridaner missatge: “La pujada de la ultradreta ui per què serà… Una escena que per desgràcia ja és diària a Amposta ia moltes localitats de Catalunya”.

També hi ha adjuntat una imatge amb els dos delinqüents, demanant l'actuació dels Mossos. La seva publicació ja té més de cent mil reproduccions i acumula desenes de comentaris crítics amb la situació.

Farts de la multireincidència

"Si no fos per l'estúpida tolerància de l'extrema esquerra woke, la dreta ni existiria", afirma un altre ciutadà als comentaris a la publicació. “No tenen res a perdre”, observa el Lluís, posant el focus a la multireincidència, “fins que no els agafin 400 vegades no els passarà res”. Assenyalen que “actuen així perquè saben que no els passarà res”, i que després ho venen en mercats ambulants o per wallapop.

Denuncia la situació a Amposta

Jesús Colomé, l'home que ha denunciat aquests fets a les xarxes socials, és tècnic de l'administració i secretari de comunicació de Junts per Amposta. Recentment va denunciar la degradació d'Amposta en un article a la publicació digital Marfanta. Començava la seva anàlisi recordant els nou anys que fa ERC al govern municipal des que va guanyar les eleccions per majoria absoluta el 2015.

Segons apunta, la població d'Amposta creix malgrat que és la ciutat de tot Catalunya amb més de 20.000 habitants on més augmenta la delinqüència (un 23,6%). “És freqüent veure grups de gent sense ocupació cap que es dediquen a cometre delictes i actes incívics”, afirma, a més del problema de les “ocupacions”. Abans això, es pregunta “en quina situació entrarà la ciutat si continua el creixement demogràfic en un context de pobresa creixent”.

Colomé lamenta que la ciutat "es va degradant lentament", i esmenta la brutícia, l'abandó i la inseguretat, amb un nivell "elevat d'incivisme i de delinqüència". Demana que es compleixi la llei per garantir la convivència i la integració, contra el pensament bonista d'alguns partits. El seu retrat coincideix amb el de moltes ciutats a Catalunya, on creix el cansament dels ciutadans davant la delinqüència i l'incivisme.

➡️ Successos

Més notícies: