Fotomuntatge amb una imatge de fons de Barcelona i al capdavant un agent de Mossos d'Esquadra
SUCCESSOS

VÍDEO | Dues lladres roben una dona gran: Així actuen les carteristes de Badalona

Indignació per les imatges difoses per les càmeres de seguretat d'un comerç del centre

Els catalans perceben la inseguretat com un dels principals problemes que altera els seus hàbits al dia a dia. Així ho confirmen els darrers estudis d'opinió, segons els quals els ciutadans a Catalunya, especialment les dones, tenen por de sortir al carrer. Això es complementa amb les dades periòdiques del Ministeri de l'Interior, segons les quals els delictes com els furts i els robatoris amb violència no paren de créixer.

A Catalunya, els ciutadans assenyalen el Departament d'Interior com a responsable de la inseguretat creixent per les seves polítiques bonistes. El conseller Joan Ignasi Elena ha negat durant molt de temps que hi hagués un problema d'inseguretat a Catalunya i s'ha negat a aplicar la mà dura per resoldre el problema. El resultat ha estat la proliferació ràpida de la delinqüència, sobretot a Barcelona i el seu entorn.

El digital TOT Badalona va difondre ahir la imatge de dos carteristes que solen actuar al carrer del Mar, i que malgrat acumular desenes de detencions segueixen fent de les seves. La indignació ha anat a més amb la publicació d'un nou vídeo on es veu com actuen. Mentre una de les lladres distreu una anciana d'edat avançada i amb problemes de mobilitat, l'altra li roba el moneder.

Indignació a les xarxes socials

Els usuaris de la plataforma X (Twitter) han esclatat en veure les imatges. "L'àvia ha d'ingressar com a pensionista un terç del que paguem a aquestes refugiades o il·legals", observa un, que demana la seva "expulsió" i el "tancament de les fronteres". Són molts els que destaquen la covardia de les lladres i com són de miserables, i demanen “presó incondicional i sense fiança, tramitació d'expulsió i prohibició de tornar”.

Cal recordar que les imatges van ser difoses per un comerç del centre de Badalona, farts que aquestes carteristes actuïn amb total impunitat. Molts usuaris es van queixar perquè a les imatges apareixen les delinqüents amb la cara pixelada. Cada vegada més s'escampa la sensació que el sistema protegeix les delinqüents, fins i tot preservant la seva privadesa, mentre desprotegeix els ciutadans que compleixen les seves obligacions.

“Per què es pixelen aquests vídeos”, es pregunta un ciutadà, “cal imprimir les seves cares i enganxar cartells a cada comerç de Badalona, als autobusos, a les parades de metro”. Hi ha molts comentaris assenyalant que “són xuma” perquè “no tenen miraments ni amb la gent gran”, i demanen que se sàpiga la seva nacionalitat. “La gent que no té consideració amb la gent gran mereix el pitjor dels càstigs”, afirma un altre comentari, com molts que demanen més mà dura.

➡️ Successos

Més notícies: