Cordó del Cos de Policia Nacional que indica 'no passar' amb un cotxe del cos de fons
SUCCESSOS

La Policia acaba a trets a Catalunya amb dos fugitius de la justícia francesa

Dos criminals d'origen magribí van ser detinguts ahir, 12 de desembre, per la Policia Nacional a Figueres

La Policia Nacional va aconseguir ahir, 12 de desembre, la detenció de dos individus perillosos d'origen Magrebí. La detenció es va dur a terme a Figueres després que els sospitosos fugissin de França.

Els dos fugitius tenien nacionalitat francesa i els buscaven les autoritats gal·les en relació amb l'assassinat d'un membre rival d'una banda vinculada al narcotràfic. L'OEDE ja havia emès una ordre europea de detenció i entrega.

Detinguts a Figueres

Els fugitius, de 27 anys, van ser interceptats pel Grup de Fugitius de la Brigada Provincial de la Policia Judicial de Barcelona, que havia seguit els moviments durant tot el matí.

La persecució va culminar en una estació de servei a la ronda sud de Figueres, on els individus, en notar que estaven envoltats, van intentar escapar-se en un vehicle amb matrícula francesa.

En un intent desesperat per evadir la detenció, els fugitius van envestir un vehicle policial i van accelerar cap als agents. En resposta a l'amenaça, un oficial va disparar a les rodes de l'automòbil.

Una de les bales hauria travessat el cotxe, ferint un dels criminals a la cama. Tot i l'incident, tots dos fugitius van ser detinguts.

El fugitiu ferit va rebre atenció mèdica a l'Hospital de Figueres, on posteriorment va ser donat d'alta. Segons informació proporcionada per l'Hospital, els mateixos agents van ser els que van traslladar l'individu ferit a la sala d'urgències.

Fonts mèdiques especifiquen que el projectil va penetrar i va sortir d'una cama sense causar danys interns, generant una ferida oberta, i va fregar l'altra extremitat.

Els càrrecs a què s'enfronten

Els arrestats, no només enfronten càrrecs per pertinença a un grup criminal i tràfic de drogues, sinó també per intent d'atropellament a agents de l'autoritat.

A més, es va revelar que tots dos eren buscats a França per l'homicidi d'un membre d'una banda rival a Tolosa, desencadenat per disputes relacionades amb el tràfic d'estupefaents. S'espera que tots dos individus siguin extradits a França, on seran jutjats per les seves accions.

La investigació continua per aclarir els detalls exactes de l'incident i garantir que tots els implicats rendeixin comptes davant de la justícia.