Fotomuntatge amb una imatge de fons d'un edifici mig destruït en una població d'Ucraïna, i al capdavant una rodona vermella amb diverses persones de l'exèrcit ucraïnès
SUCCESSOS

Pau, el jove català que ha mort en combat a Ucraïna

Pau, que només tenia 26 anys i formava part de l'exèrcit ucraïnès, ha perdut la vida en un combat contra Rússia

Tràgica notícia. Pau, un jove català de només 26 anys, ha perdut la vida a Ucraïna. El noi, que era part de l'exèrcit ucraïnès, era al mig d'un combat contra Rússia quan ha mort al front, segons ha confirmat el Ministeri d'Exteriors.

El succés, segons apunta l'ABC, s'hauria produït fa uns quants dies. L'home es trobava al moment dels fets defensant la població ucraïnesa, que estava patint un assalt rus.

Pau va morir en un combat contra Rússia

Pau, originari de Catalunya i de només 26 anys, formava part de l'exèrcit d'Ucraïna en el moment que rebia un atac rus. Desgraciadament, el jove acabava perdent la vida, segons ha pogut saber l'ABC.

El Ministeri d'Afers Estrangers es va posar en contacte immediatament amb la família de Pau per informar-los de la seva mort i transmetre'ls els seus condols. També per prestar qualsevol ajuda administrativa a través de l'ambaixada d'Espanya a Kíev. Segons han informat, el cos del jove serà repatriat els propers dies.

Va entrar a l'exèrcit d'Ucraïna l'any passat

L'home portava lluitant a l'exèrcit d'Ucraïna des del maig del 2022, només tres mesos després que esclatés la guerra contra Rússia.

Tot i que es va allistar sol, Pau formava part d'un grup d'espanyols de fins a dotze persones que es van sumar a la Legió Estrangera just quan va començar el conflicte. La seva intenció era lluitar al costat de l'exèrcit ucraïnès per combatre els russos, cosa que feia des de feia gairebé dos anys.

El català es va traslladar, aleshores, amb els seus companys, a la frontera de Polònia i Ucraïna per rebre formació militar, en unes instal·lacions a prop de Lviv.

Pau no ha estat, no obstant això, l'únic català a morir per un atac de Rússia. El setembre passat, la cooperant catalana Emma Igual, fundadora de l'ONG Road2Relief, moria amb 32 anys després que l'impactés un míssil rus quan era a dins d'un vehicle.

Tot i això, encara no ha transcendit la xifra exacta dels espanyols que han mort com a conseqüència del conflicte entre Rússia i Ucraïna.

➡️ Successos

Més notícies: