Captura de pantalla de Twitter
SUCCESSOS

VÍDEO | Un okupa diu als Mossos que és a casa seva i que la llei el protegeix

Catalunya lidera de llarg les okupacions a tot Espanya

Catalunya va registrar l'any passat més del 40% de les okupacions il·legals a tot Espanya. Només a Catalunya s'okupen més pisos de forma il·legal que les tres comunitats següents al rànquing juntes. Unes esgarrifoses dades que han convertit aquest tema en una de les principals preocupacions a la regió i, sense anar més lluny, ha centrat bona part del debat en la campanya electoral d'aquests dies.

Però de vegades una imatge val més que mil paraules, i ara està circulant per la xarxa X un vídeo que ja porta més de 300.000 visualitzacions. Són quatre minuts que reflecteixen a la perfecció el que està passant a Catalunya. Uns agents de policia acudeixen a un domicili que ha estat usurpat de manera il·legal a Granollers (Barcelona), i la conversa reflecteix la impunitat que senten aquests delinqüents.

L'okupa, amb accent marroquí, es nega a baixar a parlar amb els agents perquè al·lega que viu al pis des de fa sis mesos. Els agents l'adverteixen que tenen una ordre judicial, però l'estranger es nega a abandonar el pis perquè diu que no té cap lloc on anar. “Quan jo vaig entrar a la casa estava feta un desastre, l'he netejada i tot, i ara em dius que surti fora?”, deixa anar a l'agent.

'Riuen de les forces de l'ordre'

“Jo no marxo d'aquí, la casa és meva”, repeteix l'okupa, malgrat les advertències que si no s'acabarà detingut. “He vingut en pastera, no tinc ningú”, argumenta mentre repeteix que no se n'anirà i que la llei el protegeix. Després de dialogar un moment amb la policia torna a ficar-se a la casa, amb la mateixa tranquil·litat amb què porta la conversa durant els quatre minuts que dura el vídeo.

"Riuen de les forces de l'ordre perquè saben que el govern els ho permet", diu un dels més de tres-cents comentaris que acumula el vídeo. Hi ha molts comentaris criticant l'esquerra per fomentar aquesta situació i demanant la deportació immediata dels estrangers delinqüents. Als comentaris apareix un altre vídeo en què es veuen els antiavalots dels Mossos entrant per la força per aturar l'okupa.

Clam per una llei antiokupació

L'esquerra calla davant del drama de les okupacions a Catalunya, mentre que la dreta el converteix en un dels seus reclams electorals. El PP ha promès canviar la legislació per fer fora els okupes en 24 hores, i Vox assenyala la inseguretat associada a l'augment de la immigració il·legal. En canvi, partits com ERC, Comuns i la CUP acusen els que denuncien la inseguretat d'extrema dreta.

➡️ Successos

Més notícies: