Muntatge d'un circuit de motocròs i el pilot Rubén García a la moto
SUCCESSOS

Mor el pilot Rubén García en un tràgic accident de motocròs

L'home va patir una caiguda mortal després de perdre el control de la moto als entrenaments previs a la competició

El pilot arvaluenc Rubén García Conde va morir ahir diumenge als 45 anys mentre participava a les primeres rondes d'entrenaments al circuit de motocròs Mx Los Patos. El succés es va produir minuts abans de començar la cursa en què l'home participava en la categoria aficionats MX Clàssiques. La seva mort va ser confirmada a la pròpia pista pels serveis mèdics de l'esdeveniment.

Tot sembla indicar que l'home va perdre el control de la moto fins a sortir del circuit. La caiguda va ser un cop mortal que va acabar immediatament amb la seva vida. El trofeu, que comptava amb la participació de 42 pilots a totes les categories, ha quedat suspès.

Circuit de Sant Sebastià dels Patos amb dos motoristes corrent

Última cursa del campionat

A les 11:00 del matí d'ahir diumenge estava previst que s'iniciés l'última prova de la temporada de motocròs a la província d'Àvila. Aquesta cursa tancava el Campionat de Castella i Lleó a les categories de MX 85 centímetres cúbics, Màster, Clàssiques 80, Pre 84 i Pre 96. No obstant això, deu minuts abans del seu inici, una trucada al 112 va canviar tots els plans.

Un seguidor avisava a emergències que un home havia patit un accident abans de començar la carrera i el metge present al lloc havia confirmat la seva mort. En aquell moment, la sala d'operacions va avisar la Guàrdia Civil i Sacyl, a títol informatiu, ja que la víctima ja havia perdut la vida. Es tracta de Rubén García Conde, un pilot de 45 anys, veí d'Arévalo.

L'accident es va produir a les primeres rondes d'entrenaments de la categoria aficionats MX Clàssiques, en què el mort estava participant. Aquesta cursa formava part de l'IX Trofeu de Motocross 'Los Patos MX', celebrat a la petita localitat avilesa de San Esteban de los Patos. Després de la caiguda, l'organització va suspendre immediatament el campionat a causa de la gravetat dels fets.