Muntatge de fotos de María Llíria, la noia morta a Almeria, i una classe d'universitat de fons
SUCCESSOS

María, la jove de 24 anys que ha mort enmig d'una classe a Espanya

La jove va entrar en parada cardiorespiratòria enmig d'una classe de sexologia del màster que estudiava i va ser atesa per dos companys sanitaris

Dol a Almeria per la mort de María Liria. La jove, de 24 anys, ha mort després de patir una parada cardiorespiratòria a mitja classe a la Universitat d'Almeria (UAL).

María Liria es va esvair el passat divendres 26 de maig, enmig de la classe de sexologia del màster que estudiava a la Universitat d'Almeria (UAL). El succés va tenir lloc al voltant de les 6 de la tarda i ràpidament va ser atesa per dos companys de classe.

Maria Liria va rebre l'ajuda de dos companys del màster que estudiava

Dos infermers, un home i una dona que també eren estudiants del màster, van detectar immediatament que la Maria estava patint una parada cardiorespiratòria. Així doncs, ràpidament van posar en marxa el protocol sanitari adequat per salvar-li la vida.

Plànol general d'una aula escolar on s'aprecien dues files de pupitres
Dues companyes de María Liria van socórrer la jove | Getty Images

Els dos companys van recórrer a l'ús d'un desfibril·lador (DESA) i van aconseguir mantenir-la amb vida fins que van arribar els serveis d'emergència. L'equip sanitari que es va desplaçar fins al lloc dels fets va continuar reanimant la jove amb maniobres de suport vital avançat, de manera que van aconseguir recuperar el seu pols.

Després d'això, María va ser traslladada a l'Hospital Universitari de Torrecárdenas i allí va ser ingressada a la Unitat de Cures Intensives (UCI) en estat molt greu.

Malgrat els esforços per salvar-li la vida, la María va acabar perdent la vida aquest passat dimecres, 31 de maig, a l'hospital d'Almeria. Malauradament, la jove no va poder superar les lesions cardíaques que havia patit després de la parada.

Imatge de la mà d´un pacient d´un hospital que té una via injectada
María Liria va ser ingressada a l'UCI en estat molt greu després d'una parada cardiorespiratòria | Getty Images

Les companyes de María Liria, en xoc després del que va passar

Totes les persones properes a la jove temien per la seva vida, ja que ja va ingressar en estat crític després de patir la parada cardiorespiratòria en plena classe. Inevitablement, l'angoixa es va apoderar dels companys que estaven amb Maria en el moment de la tragèdia.

“Si això hagués passat en un lloc sense desfibril·lador, probablement hauria mort”, afirma un dels presents a La Veu d'Almeria, però també destaquen l'impecable que va ser la intervenció dels seus dos companys.

“La intervenció de les infermeres i de la resta d'alumnes ha estat espectacular, impecable, i cal felicitar-los pel que han fet”, afirmen al mitjà ja esmentat.

Olula del Río s'acomiada de María Liria

Maria Liria, natural d'Olula del Río (Almeria), era molt estimada per tots els seu coneguts. La jove tocava la flauta a la Banda de Música d'Olula, entitat que ha expressat el seu condol per la inesperada pèrdua. “Afegim al vostre immens dolor per aquesta pèrdua irreparable. Estem totalment devastats per la sobtada pèrdua de la nostra companya María Liria. Sempre tindrem el teu somriure i el teu amor. T'estimem molt. Algú realment especial ens està deixant”.

El consistori també s'ha acomiadat de la jove a través de les xarxes socials. “El poble d'Olula del Río, el seu Ajuntament i els ciutadans estan vivint amb xoc la pèrdua de María Liria”, va publicar el consistori.