Muntatge amb fotos de la platja de Salines i Falo Hevia Menéndez, el pescador mort
SUCCESSOS

Falo Menéndez, l'home que va morir fent el que més li agradava

Falo va ser arrasat a la mar a la platja asturiana de Salinas

La localitat asturiana de Salinas  es va despertar sobresaltada aquest dijous, 1 de juny, després que un pescador de 73 anys, veí d'Avilés, fos trobat mort a la platja. Aquesta mort es va produir tot just unes hores després de la troballa del cadàver d'una jove de 17 anys de nacionalitat xinesa.

Falo Hevia Menéndez, conegut com 'el Cuzo', perdia tràgicament la vida. Aquest va ser un dels impulsors del Descens de Galiana, molt conegut a la localitat d'Avilés.

La veritat és que va ser un matí de rescats a la platja de les Salines. I tot després que un veí de Piedras Blancas demanés ajuda cap a les 7:40 a l'altura de l'Spa.

Falo Menéndez, un home molt estimat a Astúries, mor als 73 anys

Després de demanar ajuda, el propietari d'un bar proper a l'esmentada platja va trucar a la policia i els serveis d'emergència van arribar ràpidament al lloc dels fets. Mentrestant, un agent va anar a rescatar-lo del mar amb l'ajuda d'un pescador que es trobava a la platja.

Imatge de Fal·lus Hevia Menéndez, preparat per a pescar amb companys
Falo va perdre el coneixement i va ser escombrat al mar | Falo Hevia Menéndez, Facebook

Sembla que hauria patit un contratemps quan estava al mig del bany. Finalment, va ser atès quan va arribar a l'arena, “molt cansat”, segons membres de la Policia Local d'Avilés.

Va ser llavors quan la policia va rebre una altra trucada del 112 alertant de la troballa d'un cos cap per avall a l'aigua al voltant de l'escala 5 de la platja.

Era el cos de Falo Hevia Menéndez. Gràcies als agents i a un surfista que es trobava a la zona, van poder rescatar-lo encara amb vida, tot i que en aquell moment estava inconscient.

El difunt va perdre la vida fent el que més desitjava: pescar

Per tot plegat, van intentar reanimar-lo amb massatges cardiopulmonars, però no hi va haver èxit i va morir a la vora de la platja de Salinas.

Imatge de la platja de Salinas d'Astúries
La platja de Salinas ha vist morir Falo Hevia Menéndez | Google Maps

Cal destacar que aquest home estava pescant a la vora de la sorra, en una zona on amb prou feines es cobria. I ho va fer amb el pescador que va ajudar els agents en el primer rescat. El cas és que Falo va perdre el coneixement i va ser arrossegat al mar.

La figura de Falo Hevia era coneguda per tots els veïns d'aquesta ciutat. Aquest va ser un dels grans impulsors del Descens de Galiana i de la vida sociocultural de la localitat asturiana.

Va formar part del grup musical Ixuxú en els anys 80 i 90 i va participar en diverses iniciatives al barri de Sabugo, on va viure.

Falo va ser un dels grans impulsors de la vida sociocultural d'Avilés

Va néixer a Villalegre (Avilés), i poc temps enrere havia estat menjant al seu lloc de naixement. Va ser concretament aquest dimarts amb un grup d'amics per les vacances.

Salinas segueix commocionat per aquest esdeveniment, que segueix el de la jove xinesa que va morir fa tot just unes hores a la mateixa platja asturiana.

Imatge de la platja de Motril (Granada)
El pescador va morir poc després de ser rescatat per un policia | Flickr

Recordem que aquesta adolescent portava sota la tutela del Principat d'Astúries des de 2021, per “desatenció familiar, maltractament emocional i diferents episodis de violència”.

Segons la Conselleria de Drets Socials i Benestar, la menor hauria abandonat el centre tutelat a la tarda. I quan no tornava a la nit, els Cossos de Seguretat de l'Estat van ser informats d'això perquè comencessin a buscar-la.

“Seguint el protocol de fugida establert en col·laboració amb la Policia Nacional i la Guàrdia Civil, des del centre es va denunciar la desaparició. I es va dur a terme la seva recerca, que no va donar resultats positius”, van lamentar.