Muntatge amb un cotxe dels Mossos d'Esquadra i un riu

SUCCESSOS

Mor un jove de 14 anys quan es banyava amb uns amics en un conegut gorg

Els joves havien anat a un conegut gorg al Bages, per passar el dia festiu que tenien aquest divendres


El cos sense vida d'un jove d'entre 14 i 15 anys ha estat localitzat aquest divendres, 19 d'abril, pels Bombers de la Generalitat. El jove s'hauria ofegat en un gorg natural, situada en la localitat de Sant Fruitós de Bages, a la comarca del Bages. El tràgic succés ha tingut lloc en una zona coneguda com Els Tres Salts, on havia anat per a refrescar-se amb uns amics, aprofitant que no tenien classes aquest divendres.

Han estat els mateixos amics els que han avisat als serveis d'emergència al voltant de les 11:20 hores. Pel que sembla, el jove s'havia llançat a l'aigua, amb una profunditat màxima de 5 metres, sense aconseguir sortir a la superfície. Finalment, els equips d'emergència han aconseguit trobar el cos sense vida de l'adolescent. 

Un bany amb els amics es converteix en una tragèdia

Després de rebre l'avís, fins al lloc dels fets s'han desplaçat un total de nou dotacions dels Bombers de la Generalitat. Entre ells també hi havia una unitat subaquàtica del Grup d'Actuacions Especials (GRAE).

En total, 20 bombers han estat mobilitzats per tal de trobar el desaparegut. Per unitats, parlem de dos vehicles de comandància, dos vehicles lleugers, un furgó de salvament, dues autobombes, un furgó de rescat aquàtic i un helicòpter polivalent, que ha portat al GRAE.

La zona en la qual havia desaparegut el jove tenia molt de corrent, per la qual cosa es va decidir fer una cerca intensiva amb els submarinistes. A més de revisar el fons del gorg, a una profunditat d'uns 5 metres, també s'ha buscat el jove en la superfície. Finalment, al voltant de les 12:30 hores, els Bombers han aconseguit localitzar el cos del desaparegut.

Desgraciadament, els sanitaris del Servei d'Emergències Mèdiques (SEM) no han pogut fer res per salvar-li la vida, confirmant la seva mort. Pel que fa als amics i familiars del jove, han estat atesos per un equip de psicòlegs.

Amb motiu d'aquest tràgic succés, també s'han mobilitzat un total de 3 unitats del SEM, a més d'altres 3 dels Mossos d'Esquadra. La policia catalana ha obert una investigació per a esclarir les circumstàncies exactes de la mort del menor.

➡️ Successos

Més notícies: