Muntatge de la policia detenint uns joves a Vilafranca del Penedès

Baralla entre okupes amb armes blanques a Vilafranca del Penedès

Els fets es van produir dimarts passat al mig del carrer i davant d'una escola

Nou problema amb els okupes a Catalunya. Dimarts passat, 30 de maig, els carrers de Vilafranca del Penedès es van convertir en l'escenari d'una batalla campal entre okupes. Es tracta d'una baralla a plena llum del dia en la que es van veure involucrats diversos joves magrebins amb armes blanques.

La baralla múltiple va tenir lloc davant d'una escola anomenada Montagut, encara que això no va impedir que els okupes s'ataquessin entre ells amb pals i ganivets. No obstant això, la policia va acabar detenint els 4 okupes que dirigien els aldarulls.

Segons El Caso, els detinguts són joves magrebins que havien ocupat uns baixos de la zona des de fa temps. A més, els veïns ja saben com les gasten, ja que és habitual que generin problemes de convivència.

Les imatges mostren que diversos veïns van poder gravar sense problemes la batalla, que va tenir lloc a plena llum del dia al voltant de les 6 de la tarda del 30 de maig. En aquesta baralla es van utilitzar ganivets, pals, crosses i, fins i tot, es van llançar cadires.

Fins al lloc dels fets es van desplaçar la Policia Local de Vilafranca i els Mossos d'Esquadra, que van poder aturar la baralla. No obstant això, també van necessitar la presència d'agents antidisturbis de la policia catalana.

Finalment, tres dels implicats van poder ser detinguts, mentre que un quart jove va sortir dels baixos ocupats per intentar agredir la policia. D'aquesta manera, també va ser detingut, acusat d'atemptat a l'autoritat i per resistència i desobediència.

Els implicats en la batalla llançada van resultar ferits i van haver de ser traslladats a un centre mèdic. Però les lesions no van ser greus i van poder ser donats d'alta just després de ser atesos, segons informa El Caso.