Accident d'un cotxe militar a la A-5 amb els serveis d'emergència al costat

SUCCESSOS

Francisco, el militar de 32 anys que ha mort en un tràgic accident a la A-5

Una col·lisió múltiple contra un camió avariat deixa un total de vuit ferits a la carretera d'Extremadura

Un sergent alumne de l'Exèrcit de Terra ha mort en un accident de trànsit mentre tornava a Toledo en un camió militar després d'unes maniobres. L'incident s'ha produït a l'A-5 sentit Madrid, a l'altura de Talavera la Real (Badajoz), i s'han vist implicats diversos vehicles. La víctima va quedar atrapada a l'interior del vehicle militar al costat del caporal conductor, que ha resultat ferit de gravetat.

A més, sis persones més van haver de ser ateses al lloc dels fets pels sanitaris, encara que allà mateix han estat donades d'alta. La col·lisió es va produir quan el camió militar va xocar contra un altre que transportava teules. El conductor no va poder esquivar-lo i es va ocasionar un accident múltiple amb els vehicles que circulaven per darrere.

Immediatament, l'Exèrcit de Terra ha mostrat els seus "més sincers condols a la família, amics i companys" del militar mort. Per part seva, el Ministeri de Defensa i la Unitat Militar d'Emergències (UME) també han compartit el seu pesar, així com el desig de la ràpida recuperació del conductor ferit.

Van quedar atrapats després de l'impacte

Els fets passaven cap a les 18.30 de la tarda d'ahir dijous a l'autovia A-5 en sentit Madrid. A l'altura de Talavera la Reial, un camió que transportava un carregament de teules va quedar avariat al quilòmetre 380 de la citada via. En aquell moment, un camió militar, que estava de tornada després d'unes maniobres d'entrenament, no va poder esquivar-lo, provocant un accident múltiple.

En el succés es van veure implicats dos tot terrenys militars i diversos turismes que es van veure sorpresos per la col·lisió. Fins al lloc es van desplaçar immediatament tres ambulàncies del Servei Extremeny de Salut, juntament amb un equip mèdic del Punt d'Atenció Continuada de Talavera la Real.

Furgoneta de la Guàrdia Civil de trànsit, tallant una carretera
A l'accident hi va haver un total de 8 ferits | Guardia Civil

A més, també hi van intervenir equips d'excarceració del consorci provincial de bombers de Badajoz, patrulles de la Guàrdia Civil i dos equips d'emergències de carretera.

En arribar, van localitzar un total de vuit ferits, entre els quals hi havia el caporal conductor i el sergent alumne. Tots dos havien quedat atrapats a l'interior del vehicle en estat de gravetat. Després de la seva excarceració, els serveis d'emergències no van poder fer res per l'alumne, que havia mort a causa del fort impacte.

La víctima es tracta de Francisco E.T., de 32 anys, sergent alumne de tercer curs que rebia la formació a l'Acadèmia d'Infanteria de Toledo. Per la seva banda, el caporal conductor, de 44 anys, va patir ferides de gravetat per les quals encara està ingressat a l'Hospital Universitari de Badajoz.

Tots dos havien estat a Bòtoa, un petit llogaret extremeny on havien realitzat les maniobres, i en aquell moment tornaven a Toledo, on hi ha l'Acadèmia d'Infanteria de l'Exèrcit de Terra. Des de la institució han mostrat el seu pesar per aquest tràgic incident, en què han perdut un dels seus joves integrants.

➡️ Successos

Més notícies: