Pantalà de San Juan del Puerto, a Huelva

Un jove de 23 anys mor ofegat al riu Tinto de Huelva

Un amic el va perdre de vista al riu quan va donar la veu d'alarma

Ahir a la tarda, es va cobrar la vida d'un altre jove per ofegament, aquesta vegada a Huelva. El jove, de 23 anys, s'estava banyant amb un amic al Riu Tinto al seu pas pel municipi de San Juan del Puerto, a Huelva.

Segons ha informat Emergencias 112 Andalucía, a les 15.40 hores, un amic del mort va telefonar a emergències. El jove va assegurar que havia perdut de vista al seu amic en el riu i temia que s'hagués ofegat. Immediatament, els serveis de Bombers, la Guàrdia Civil, la Policia Local, el Centre d'Emergències Sanitàries 061 i el Salvament Marítim de Huelva van activar un dispositiu de cerca.

Més tard, els Bombers van confirmar que havien localitzat el cos sense vida del jove banyista, una milla més avall del lloc on havia desaparegut. Els serveis d'emergències van rescatar el cadàver i el van portar al Pantalà de San Juan del Puerto.

Riu Tinto a Huelva
Els Bombers van localitzar el cos una milla més avall d'on va desaparèixer | Google Maps

Una dona de 80 anys, segona víctima de dimarts passat

Pocs minuts abans de l'avís a Emergències 112 a Huelva, Tarragona també rebia un avís per ofegament. Segons explica Protecció Civil, cap a les 15.20 hores, Emergències rebia un avís per part del servei de socorrisme de la Platja Llarga de Salou. El servei de socorrisme acabava de treure una dona de l'aigua i estava inconscient.

Els socorristes han fet a la dona, de 80 anys, maniobres de reanimació cardiopulmonar fins a l'arribada del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM). Un cop allà, el SEM ha seguit amb les maniobres de reanimació, però sense èxit.

Els Mossos d'Esquadra, que també s'han desplaçat al lloc dels fets, han confirmat que en el moment del succés hi havia servei de socorrisme a la platja i onejava la bandera verda.

Per aquest tipus de successos, Protecció Civil ha demanat extremar les precaucions a platges, piscines i aigües interiors, sobretot coincidint amb l'onada de calor que viu tot el país.