Imatge exterior de l'edifici del centre de justícia juvenil El Segre
SUCCESSOS

Un intern agredeix sexualment una treballadora en una presó de menors a Catalunya

Els sindicats denuncien que 'les agressions van en un augment' i demanen més mitjans per corregir aquesta tendència

Al Centre de Justícia Juvenil El Segre, situat a la partida de Rufea, un adolescent va agredir sexualment una educadora social. Segons ha informat el sindicat IAC-CATAC, el presumpte agressor compleix pena precisament per aquest delicte. Segons han explicat fonts del sindicat al diari Segre, els fets es van produir la setmana passada.

Durant la nit, l'adolescent va demanar a la treballadora social anar al servei. Moments després, el jove es va abalançar sobre la treballadora al passadís i presumptament li va fer tocaments de caràcter sexual. El vigilant del centre va haver d'intervenir per resoldre la situació. Ara el centre de menors s'ha personat d'ofici en aquest cas.

Una tendència preocupant

En qualsevol cas, i com també avança el diari Segre, no és la primera agressió que denuncien des del sindicat IAC-CATAC. També ahir, van denunciar l'agressió a quatre treballadors per part d'un menor al centre de l'Alzina de Palau-solità i Plegamans, a Barcelona. Un menor armat amb una barra de ferro va ferir els treballadors quan aquests intentaven reduir-lo.

“En els darrers temps hi ha hagut fins a quatre agressions greus i múltiples agressions de diferent tipologia. Les agressions van en augment”, avisen des del sindicat. Atribueixen aquest deteriorament de les condicions de seguretat als centres de menors a la manca de mitjans. "Aquesta problemàtica, unida a la inacció de l'administració pública, fa que el personal educatiu i de seguretat no vulgui prestar serveis als centres de justícia juvenil".

Aquestes denuncien resulten preocupants perquè presenten un to i uns continguts que recorden la situació de les presons catalanes. De moment, els treballadors de presons no han protagonitzat més protestes, però cal esperar que tornin a posar les seves reclamacions a sobre de la taula quan es constitueixi un nou Govern.

➡️ Successos

Més notícies: