Muntatge amb captures de pantalla
SUCCESSOS

Incivisme i terrasses a Barcelona: els veïns esclaten i comparteixen les imatges

Acusen l'ajuntament de fer la vista grossa amb els bars que incompleixen sistemàticament la normativa

L'incivisme és un infern quotidià per a milers de veïns de diferents parts de Barcelona. Les terrasses d'alguns bars són un focus constant d'aglomeracions i soroll que converteixen la vida quotidiana dels veïns en un infern. Aquests dies apareixen imatges que denuncien la situació límit que es viu a barris i ciutats de l'entorn de la ciutat comtal.

Un usuari de Twitter denuncia que “alguns bars posen les taules que volen, sense límit ni aturador”, i en responsabilitza l'ajuntament de Barcelona. "El Districte de Ciutat Vella empara l'incompliment, deixa fer i garanteix la impunitat", afegeix. Per això acusa els responsables de “corrupció i vulneració de drets dels veïns” i es pregunta “fins quan”.

El missatge ha estat respost per un dels veïns, que ha enregistrat en vídeo les escenes quotidianes d'aglomeracions i soroll a altes hores de la nit. “Així és”, diu aquest ciutadà, “lamentablement està acabant amb la nostra salut davant de l'atenta mirada de tots”. També denuncia “la desídia” del govern municipal, que “viola els drets fonamentals dels veïns i destrueix la convivència”.

El departament d'Espai Públic de l'ajuntament de Barcelona ha respost aquest missatge a Twitter amb les següents paraules: “Lamentem aquesta situació de soroll causada per l'incivisme d'algunes persones. Quan us trobeu amb situacions com aquestes, podeu posar-vos en contacte amb la guàrdia urbana de Barcelona”.

Incompliment reiterat de la normativa

El denunciant recorda que “no som els veïns els que hem de resoldre el problema, sinó els que tenen la responsabilitat, el deure i la competència de fer-ho. Els ciutadans ja ens exposem força i ens arrisquem donant visibilitat”. Altres ciutadans comparteixen les seves experiències personals, demostrant que aquest és un problema general a moltes ciutats més enllà de Barcelona.

Fa uns quants dies veïns de l'Hospitalet van tornar a protestar contra el soroll que es produeix en alguns bars que tanquen a hores intempestives i incompleixen el límit d'aforament. Tant a Ciutat Vella com a l'Hospitalet fa temps que s'incompleix la normativa de bars i terrasses. Aquesta vegada els veïns han dit prou i han decidit denunciar-ho a les xarxes socials, buscant responsabilitats.

➡️ Successos

Més notícies: