Muntatge amb foto en un cercle vermell

SUCCESSOS

Barcelona, ciutat sense llei: un home passeja pel carrer esmolant un ganivet

Un vídeo circula per internet demostrant que a molts llocs de la ciutat comtal ja no regeix l'imperi de la llei

El barri del Raval de Barcelona continua oferint imatges esfereïdores sobre els nivells d'inseguretat als carrers. Un vídeo que està circulant a la xarxa social X (Twitter) mostra un estranger caminant tranquil·lament pel carrer mentre afila un ganivet de grans dimensions. Una imatge tan sorprenent com espantosa, que demostra que a moltes zones de Barcelona ja no regeix l'imperi de la llei.

“Degradació total absoluta, una pena”, és un dels molts comentaris, més de 200, que acompanyen les imatges. Molts es pregunten “quan acabarem amb això”, i demanen la deportació immediata dels estrangers delinqüents. “Són els seus costums i cal respectar-los”, diuen irònicament, “després els altres som extrems de dreta”.

Jaume Collboni (PSC) va arribar a l'alcaldia prometent revertir la inseguretat i la situació de degradació que pateix Barcelona des de fa anys. De moment, però, no ho ha aconseguit. Als problemes d'incivisme se sumen els robatoris, les agressions sexuals i els actes violents, que estan en apogeu a la ciutat comtal.

La setmana passada hi va haver diversos tirotejos a districtes com Sant Adrià del Besòs i Nou Barris, però el responsable de seguretat ciutadana, Albert Batlle, va dir que són “fets aïllats que obeeixen a dinàmiques de clans”. Unes declaracions que han fet esclatar els veïns, cansats de sortir amb por al carrer. El Raval és un punt especialment calent, on les baralles i el consum de drogues són a l'ordre del dia.

El Raval, situació límit

La setmana passada, el Raval va ser escenari d'una baralla multitudinària i un robatori al mig del carrer amb enfrontament inclòs. Un d'aquests successos va ser gravat per un veí que fa més de quaranta anys que viu al barri, i denuncia la situació límit en què es troben. El barri s'ha convertit en un pou sense fons de delinqüència i incivisme, i la policia gairebé no pot imposar la seva autoritat.

Els experts adverteixen que alguns llocs de Barcelona, especialment al Raval, ja són zones no-go on la policia gairebé ni entra. La delinqüència actua amb total impunitat mentre l'esquerra mira cap a una altra banda i fins i tot demana menys policia. Malauradament, la imatge d'un home passejant mentre esmola un ganivet és part del paisatge habitual d'aquest barri.

➡️ Successos

Més notícies: