Imatge dels bombers treballant a sufocar les flames al carrer Portu número 2 de Barakaldo, lloc on s'ha produït l'incendi mortal la matinada del 16 de juliol de 2023
SUCCESSOS

Mor un nen de 16 anys i sis persones resulten ferides en un incendi a Barakaldo

Dos dels sis ferits són menors i han estat traslladats a centres hospitalaris de Barakaldo

Nit negra a Barakaldo (País Basc). Un menor de 16 anys ha mort arran d'un incendi espectacular al carrer Portu del municipi basc. A més, sis persones han resultat ferides -dues, menors d'edat- i han hagut de ser traslladades a centres hospitalaris, encara que no es pateix per les seves vides.

El Departament basc de Seguretat ha assenyalat que el tràgic succés ha tingut lloc al voltant de les tres de la matinada d'aquest diumenge, 16 de juliol. L'incendi s'ha produït al número 2 del carrer Portu de Barakaldo en un edifici de fusta de quatre plantes.

S'investiga què ha pogut originar l'incendi

L'incendi mortal s'ha produït a la zona de les escales i va cobrar una gran intensitat, ja que l'edifici en flames era de fusta. Per tal de poder sufocar el foc i socórrer les víctimes, diversos efectius policials, del cos de bombers i sanitaris es van desplaçar fins al lloc dels fets.

Sis persones víctimes de l'incendi -dues d'elles, menors d'edat- van ser traslladades als hospitals de Cruces i San Eloy, tots dos ubicats a Barakaldo. No obstant això, no es pateix per les seves vides.

Segons un testimoni de l'incendi que ha donat declaracions a Ràdio Euskadi, alguns residents de l'immoble -alguns menors- van haver de saltar des de les finestres per poder fugir de les flames.

Imatge dels bombers treballant a sufocar les flames al carrer Portu número 2 de Barakaldo, lloc on s'ha produït l'incendi mortal la matinada del 16 de juliol de 2023
L'incendi mortal es va produir a la zona de les escales i va cobrar una gran intensitat | Twitter, BarakaldoPcivil

Quan el foc va ser sufocat, els bombers van trobar el cos calcinat d'un menor d'edat, de 16 anys, que va morir a l'incendi. Després d'aconseguir apagar les flames, els bombers es van mantenir al lloc dels fets pel risc de caiguda de l'edifici. I és que com que es tracta d'un edifici de fusta, l'incendi ha provocat danys importants en l'estructura de l'immoble.

L'edifici on s'ha produït l'incendi quedarà completament desallotjat i, quan els bombers assegurin la zona, serà inspeccionat per arquitectes municipals per comprovar si l'estructura és segura.

En aquests moments, encara no se sap què va poder originar l'incendi i les autoritats han obert una investigació per determinar l'origen del foc.

Barakaldo es bolca amb les víctimes de l'incendi

Amaia del Campo, alcaldessa de Barakaldo, ha acompanyat les famílies que han estat desallotjades. Actualment, es troben al col·legi Larrea fins que puguin tornar a casa després de verificar l'estat de l'estructura de l'edifici.

D'altra banda, la família del menor mort ha estat atesa pels serveis municipals i també per l'alcaldessa, que els han proporcionat l'atenció psicològica necessària.