Fotomuntatge d'una imatge d'Helena Jubany i un emoji trist
SUCCESSOS

Gerro d'aigua freda per a la família d'Helena Jubany després de les últimes notícies

La investigació del cas s'obria temps enrere per intentar trobar finalment un culpable

Males notícies per a la família d'Helena Jubany. Continua sense haver-hi cap sospitós clar en el cas de la mort de la jove bibliotecària. La investigació del crim, que va tenir lloc l'any 2001 a Sabadell, es reobria dècades després, amb l'emissió de Crims.

La investigació havia quedat tancada després de no trobar cap pista que apuntés clarament un culpable. Ara, però, tot apuntava a dos sospitosos, Santi Laiglesia i Xavi Jiménez.

Tot i això, el material genètic del jersei d'Helena Jubany, que havia sol·licitat analitzar la jutgessa instructora, finalment no ha donat resultats concloents. Per tant, no es pot determinar que l'ADN trobat pertanyi a algun dels dos acusats.

La investigació del cas Helena Jubany segueix encallada

Recentment, la jutgessa instructora del cas ordenava analitzar els anònims que Helena Jubany va rebre en vida, així com el material genètic al jersei que la jove vestia el dia que va morir, per veure si l'ADN que es trobava coincidia amb els dos principals sospitosos, Santi Laiglesia i Xavi Jiménez.

Tot i això, la Unitat de Genètica Forense de l'Institut de Ciències Forenses de la Universitat de Santiago de Compostel·la (INCIFOR) ha comunicat que no hi ha prou indicis per determinar que l'ADN trobat al jersei d'Helena Jubany sigui d'algun dels dos acusats del crim.

Primer pla d'Helena JUbany, assassinada el 2 de desembre de 2001

Segons ha informat la família de la víctima, des de la unitat han comunicat a la jutgessa que no compten amb eines per arribar a cap conclusió i, per tant, no es pot acusar ni Santi Laiglesia ni Xavi Jiménez, els dos sospitosos, de la mort d'Helena Jubany.

Ja el setembre de l'any passat el jutge de Sabadell Juan Díaz Villar ordenava analitzar els anònims i el jersei d'Helena Jubany, però no es van trobar restes biològiques suficients que guiessin cap als sospitosos del cas.

El mes de gener passat, però, la jutgessa va desestimar l'arxivament del cas demanat pels dos investigats, i va demanar que es completessin les proves encara pendents d'ADN.

Qui va matar Helena Jubany?

De moment, aquesta pregunta continua sense resposta, i no sembla que es resolgui aviat. I és que, malgrat la demanda de la família de "donar validesa forense a l'evidència científica que 24 dels 25 marcadors d'ADN trobats al jersei coincideixen amb els perfils genètics", els dos investigats no podran ser acusats del crim després de les conclusions de la darrera anàlisi.

Tot i això, el mes de març passat, el laboratori d'ADN de la Unitat Central d'Anàlisis Clíniques de la Comissaria General de la Policia Científica de Madrid va oferir fer un altre tipus d'estudis d'ADN, amb noves tècniques d'anàlisi de genoma. Encara que ara caldrà esperar els resultats d'aquestes proves per, si, finalment, aporten alguna llum a aquest cas.

➡️ Successos

Més notícies: