Muntatge d´un home espantat i un tanc de guerra
SUCCESSOS

Un expert posa data a l'inici de la III Guerra Mundial i el possible detonant

Un professor nord-americà compara la situació actual amb el que va passar poc abans que esclatés la II Guerra Mundial

Han estat diversos els experts que no han descartat l'opció aquests últims anys que es pugui produir a mitjà termini una III Guerra Mundial. Sobretot, no són pocs els que dibuixen aquest possible escenari després de les tensions entre l'OTAN i Rússia, que no cessen des que comencés la guerra d'Ucraïna.

Tot i ser una possibilitat molt llunyana, avui dia, per a la majoria de la població, algun d'aquests experts veuen un context favorable perquè passi. Un d'ells ha escrit un article a la revista Newsweek en què compara "la situació que tenim a Ucraïna amb la de Txecoslovàquia del 1938".

Un expert prediu la data de la III Guerra Mundial: "Quan Rússia conquereixi Ucraïna"

El professor d'història de la Universitat de Yale, Timothy Snyder, adverteix sobre el que pot venir. Sobretot, si finalment l'exèrcit de Vladímir Putin acaba conquerint tota Ucraïna. Ho ha fet en una conferència celebrada aquesta setmana a Tallinn (Estònia).

"Si els ucraïnesos es rendeixen, o si nosaltres abandonem Ucraïna, llavors serà una Rússia diferent la que faci la guerra en el futur. Serà una Rússia en guerra amb tecnologia ucraïnesa, soldats ucraïnesos i des d'una posició geogràfica diferent", sentenciava.

Primer pla de Vladimir Putin

Aquest professor afirma que el país que presideix Zelenski està evitant que la guerra pugui tenir com a protagonistes altres països europeus. "Però si Rússia conquereix Ucraïna, estarem en el 1939", advertia.

"Si els txecs haguessin resistit a l'Alemanya nazi en aquell moment, no hi hauria hagut la Segona Guerra Mundial. Ara, comparant-ho amb la II Guerra Mundial, estem en el 1938. Els ucraïnesos ens permeten prolongar aquest any i ens ajuden a no entrar en el 1939", ha dit davant la sorpresa dels presents.

La intervenció d'Occident a la guerra d'Ucraïna podria tenir "conseqüències impredictibles"

Marten Kokk, ambaixador d'Estònia de la Unió Europea ha publicat a X un vídeo de la conferència de Snyder que posa els pèls de punta. Aquest suma ja gairebé dos milions de reproduccions i més de 13.000 likes.

Aquestes paraules de Snyder arriben quan les amenaces de Putin sobre una intervenció d'Occident podrien tenir “conseqüències impredictibles”. Per part seva, Volodímir Zelenski, president ucraïnès, ha recalcat novament que és clau que s'ajudi el seu país econòmicament i militarment perquè Europa venci Rússia.

➡️ Successos

Més notícies: